Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виетнамка открива път към здравето, избавя се от мъчителни болки в стомаха и коляното 

път към здравето Фалун Дафа медитация

"Повече не искам да чуя за ендоскопия, дори да умирам", изтерзано промълвих пред сина си.

Това се случи през 2013 г. Бях раздирана от мъка и негодувание, че животът е несправедлив към мен.

Тогава бях на 53 години. Подложих се на ендоскопия след 10 години безуспешно търсене на лечение за болки в стомаха. В стремежа си да се избавя от мъчението, бях изчерпала всички възможности: от западна до традиционна медицина, включително традиционна китайска медицина, други източни лечения и народни рецепти от родния ми Виетнам.

Но дори след като изтърпях изключително болезнената ендоскопия за изследване на храносмилателната система, отново не постигнах излекуване или дори облекчение. Продължих да страдам не само от болки в стомаха, но и от хронична болежка в десния крак, причинена от лошо падане, когато бях 18-годишна.

През 2010 г. се подложих на операция за смяна на колянната става, но възстановяването отне месеци и болката продължи да ме тормози. Допълнително страдание ми носеше фактът, че трябваше да се оперирам на всеки 15 години.

Трудно ми е да опиша колко ужасно се чувствах тогава. За щастие нещата сега са много различни.

Щастлива съм да споделя, че днес, като 58-годишна баба и учителка, която трябва да стои дълго време права в класната стая, съм в състояние да вървя бързо и с лекота, да стоя стабилно на краката си без да изпитвам болка, и че болките в стомаха също утихнаха.

Предпочитам да мисля, че студеното парче метал в коляното ми най-накрая "реши" да проработи за мен, а не срещу мен. Това се случи благодарение на фундаментална промяна в отношението ми към живота и на опитите ми бъда по-добър човек.

Споделям своята одисея към изцеление и преобразяване с надеждата, че някой ще извлече полза от това, което съм научила и ще има възможността да намери своя собствен път към светло бъдеще, лишено от болка и мъка.

Лошо падане

Родена съм през 1960 г. в бедно семейство, в селски район на опустошения от войната Виетнам. Детството ми беше изпълнено с пот, сълзи и трудности, но също и със скъпи спомени, дължащи се най-вече на любовта на родителите ми към мен.

Но едва 18-годишна преживях сериозен инцидент: паднах от осем метра височина, в резултат на което десният ми крак бе увреден за десетилетия напред.

В болницата не наместиха правилно счупената кост, преди да сложат гипса и оттогава имах проблеми с ходенето. Изпитвах силна болка при всяко стъпване и с времето окуцях.

По-късно се дипломирах и започнах работа като учител, но заради болките в крака, не можех да стоя на крака повече от 15 минути. Най-голямото ми желание бе да мога да стоя права и да вървя нормално като останалите хора.

Хронична болка

Едва през 2010 г., когато бях 50-годишна, се появи възможност да се оперирам за смяна на колянната става. Преди операцията, трябваше да се подложа на двумесечна болнична терапия. Цялото лечение струваше около 2600 щатски долара (4400 лева), което се равняваше на много мои месечни заплати.

За съжаление, операцията не само се отрази зле на тялото ми, но продължих да изпитвам болки и неудобство в коляното. Самата мисъл да се подложа след 15 години на същата операция с последващите я трудни месеци на рехабилитация за прохождане, ме потапяше в дълбока депресия.

Болките в стомаха ме измъчваха допълнително. Не можех да се храня и спя добре в продължение на години, и се чувствах потисната през цялото време.

Животът ми бе просто кошмар и не виждах каквато и да било надежда, докато един ден небесата ми се усмихнаха и ми показаха начин да се избавя от мизерното си съществуване.

Изцеление

Ясно си спомням момента, в който поех по пътя към изцелението. Беше един следобед в края на 2013 г., когато мой колега ме запозна с традиционната китайска практика за подобряване на съзнанието и тялото, наречена Фалун Дафа или Фалун Гонг.

Колегата ми каза, че много хора са подобрили живота си, след като са започнали да практикуват Фалун Дафа. Практиката включва медитативни упражнения и морални и духовни учения от Буда школата, събрани в принципите Истинност, Доброта, Търпение. Колегата ми препоръча да опитам да направя упражненията и да прочета книгата "Джуан Фалун", цялостната философия на учението.

Бях заинтригувана моментално. Като вярваща в Буда и учителка по виетнамски език и литература в училище за надарени деца, през годините бях чела много книги, включително такива на духовни теми и за будистки принципи.

След като се прибрах у дома, веднага отворих Интернет страницата falundafa.org, за да проследя видео инструкциите за упражненията. Те бяха лесни за научаване и след като ги направих за първи път този ден, като по чудо се насладих на спокоен сън през нощта, без помен от болка в коляното. Всъщност, това беше моят първи необезпокояван сън от десетилетия насам.

Започнах да чета книгата "Джуан Фалун" и колкото повече четях, толкова по-интересна я намирах. Думите бяха прости, но съдържанието дълбоко.

Книгата обяснява как човек да развие своята мъдрост и морал. Тя ми отговори на много въпроси за живота и ми помогна да разбера и оценя целта и смисъла на моя собствен живот. Въпреки терзанието, което бях търпяла толкова много години, започнах да се чувствам по-спокойна и умиротворена, и ме обзе чувство на оптимизъм за бъдещето, каквото не бях изпитвала от години.

Споделям своята одисея към изцеление и преобразяване с надеждата, че някой ще извлече полза от това, което съм научила и ще има възможността да намери своя собствен път към светло бъдеще, лишено от болка и мъка.

Ключ към здраво тяло

Скоро след като започнах да правя упражненията и да чета книгата "Джуан Фалун", преживях серия от чудеса: болките в стомаха изчезнаха и десният ми крак вече не се усещаше толкова тежък като преди. Лесно изкачвах и слизах по стълбите, без ми се налага да влача крака си на всяко стъпало. Също можех да стоя на подиума и да преподавам цял час без почивка.

Здравето ми продължи да се подобрява успоредно с искрените ми усилия да подобря своя морал. Установих, че дългите години болка и страдание ме бяха превърнали в егоцентричен и тесногръд човек, изпълнен с негодувание срещу живота. След като осъзнах това, дадох най-доброто от себе си, да посрещам проблемите в ежедневието с положително отношение, доброта и загриженост към другите. Следвайки учението на Фалун Дафа, се стремях да анализирам себе си, за да разреша конфликтите, вместо да търся причините навън и да прехвърлям отговорността върху другите.

Промяната на старите навици не беше лесна, но често си припомнях следните думи от "Джуан Фалун": "когато отстъпите крачка назад в конфликт, ще откриете, че моретата и небесата са безгранични и със сигурност ще има друга ситуация".

Тези думи ми помагаха да поддържам спокойно съзнание и състрадателно сърце в ежедневието; те ми даваха възможност да помисля в трудни ситуации, окуражава ме да се вглеждам в себе си и да приемам нещата леко. Осъзнах, че само така мога да се чувствам удовлетворена и да имам здраво тяло.

Двоен лотос

Друго чудо, което изпитах беше, че успях да кръстосам краката си в двоен лотос. В началото, въпреки че коляното повече не ме болеше, не можех да направя двоен лотос. Тогава моя приятелка ме окуражи: "С Фалун Дафа няма нищо невъзможно!"

Правех упражненията в парка заедно с други последователи и постепенно увереността ми в практиката се затвърди. Успоредно с това краката ми постепенно се отпуснаха и след пет месеца открих, че мога да направя двоен лотос. Ставах все по-издръжлива и след три години успях да медитирам в двоен лотос в продължение на цял час.

Ценен дар

Вече мога да твърдя, че съм напълно здрава. Благодарение на ежедневната рутина на упражненията и изучаване лекциите на Фалун Дафа, мога да се грижа за семейството си и да изпълнявам призванието си на учителка.

Също съм благодарна за здравословните ползи, които тази древна практика донесе на моя чичо, чийто хроничен сърбеж изчезна, след като положи усърдно усилие да практикува и изучава Фалун Дафа.

Оставила съм зад гърба си не само здравословните проблеми, но и стария навик да обвинявам живота, че е несправедлив, и да тая лоши спомени и горчивина. Фалун Дафа с принципи Истинност, Доброта, Търпение напълно преобразува тялото и душата ми. Ако не го бях изпитала лично, нямаше да го повярвам.

За мен няма по-ценен и свят дар от Фалун Дафа: тази практика е истински път към божественото.

Затова използвам всяка възможност да споделя чудото на Фалун Дафа с близки и приятели. Много от тях решиха да пробват. Радвам се за тях и се надявам още много хора да прочетат моята история, да имат възможността да се облагодетелстват от Фалун Дафа и да отворят сърцата си за Истинност, Доброта, Търпение.

Източник: https://www.ntd.tv/inspiring/persecution-in-china/agonizing-pain-from-artificial-knee-disappeared-after-i-found-a-powerful-path-to-health.html

SENSITIVE

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!