Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американец си припомня смъртни заплахи от Китай, изобличава жестоки репресии

(ntd.tv)

Мичъл Гърбър е 25-годишен студент по бизнес и международни отношения в Университета на щата Джорджия, САЩ, когато получава смразяващо кръвта телефонно обаждане, за което веднага информира ФБР и Държавния департамент на САЩ.

Макар да е силно уплашен, Гърбър решава да остане верен на важното начинание, с което се е заел: да информира своите състуденти как китайската комунистическа партия избива последователи на Фалун Дафа в източната държава.

"Знаем къде си и кой си. Ако не преустановиш това, което правиш, ще избием още последователи и ще дойдем за теб!", гласи преписът на телефонния разговор, публикуван на уебсайта Minghui.org.

Предполагаемият преводач, който звъни по телефона, първо пита Гърбър дали приема обаждане от Пекин. Гърбър се съгласява.

"Мичъл Гърбър, ти сте враг на нашата велика китайска нация и трябва се справим с теб, както подобава." Това са първите думи, преведени на разтревожения студент, който си спомня: "Буквално започнах да плача. От обаждането ме побиха тръпки."

"Ние не сме срещу китайското правителство, ние не сме срещу Китай и смятаме, че Китай и неговият народ са велики", отвръща Гърбър, докато сърцето му бие учестено. "Единственото, което искаме, е прекратяване на жестокото преследване на невинни последователи на Фалун Дафа в Китай."

В този момент преводачът грубо прекъсва студента. "Млъкни, глупако!" Той вече не звучи като неутрален преводач, а по-скоро като сътрудник на повикващия от Пекин.

Когато се опитва да обясни, че ще продължи усилията си, докато всеки един последовател на Фалун Дафа бъде освободен от затвор и трудов лагер, Гърбър отново бива прекъснат.

"Умри!", гневно изкрещява преводачът. "Ще убием още много от твоите хора в Китай. Ще убием теб и всеки друг, който се опита да застане срещу нашата велика нация."

Гърбър разговаря с китайците около 20 минути, след което решава да затвори.

Какво е Фалун Дафа

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е безплатно разпространявана медитативна дисциплина, представена за първи път публично в североизточен Китай през 1992 г. и с последователи по целия свят.

Още в самото начало, милиони китайци споделят за значително подобрение на своето психическо и физическо здраве. Това води до бързо увеличаване броя на симпатизантите на Фалун Гонг в страната. По официални данни на китайското правителство от 1999 г., те са около 100 милиона.

През същата година, бившият лидер на комунистическата партия, Дзян Дзъмин, решава, че практиката е твърде популярна, тъй като последователите ѝ надвишават тогавашните 70 милиона членове на партията. По тази причина Дзян превръща Фалун Гонг в мишена за елиминиране. Започва национална кампания с клеветническа пропаганда: всички медии са впрегнати да атакуват Фалун Гонг с цел общественото мнение да бъде настроено срещу практиката и хората да престанат да я практикуват.

Полицията получава заповед да арестува и хвърля в затвора последователи на Фалун Гонг. Дзян създава Управление 6-10, което има власт над правоприлагащите институции и го натоварва със задачата да прилага политиката на репресии спрямо Фалун Гонг.

Според доклад на неправителствената организация "Фрийдъм Хаус", последователи на Фалун Гонг са подложени на нечовешки мъчения и насилствено отнемане на органи в китайски затвори. Постоянният поток от новини за смъртни случаи в резултат на изтезания предизвиква сериозна загриженост сред последователите на духовния метод извън Китай.

Защо заплашват Гърбър

Гърбър, който е последовател на Фалун Гонг, споделя: "Положих много усилия, за да информирам общността в Атланта и в Университета на щата Джорджия относно преследването на Фалун Гонг в Китай. Името ми е върху листовките. Учредих клуб на Фалун Гонг в университета. Работих с Амнести Интернашънъл за организиране на събития, за които научиха хиляди студенти. Също се обаждах по телефона и изпращах електронни писма до Китай, за да изразя несъгласие с преследването на Фалун Гонг."

Именно заради самоотвержеността му го заплашват с "жестоки последици".

Мичъл Гърбър днес

Гърбър, сега на 38 години, си спомня, че след като научава за заплашителния телефонен разговор, майка му силно се притеснява за безопасността му. В семейството му са възмутени, че представители на чужда държава могат да протегнат терористичната си ръка чак до САЩ и да малтретират американски гражданин. Близките на Гърбър напълно го подкрепят и се гордеят с благородната му инициатива да застане зад безгласните жертви на преследването.

Днес Гърбър е също толкова активен, колкото и преди, и продължава да информира хората за продължаващия вече 19 години геноцид срещу 100 милиона китайски граждани.

38-годишният американец няма намерение да спре изобличаването на престъпленията на китайския режим, докато преследването на Фалун Гонг не бъде преустановено и всички негови извършители не получат заслужено наказание.

Източник: https://www.ntd.tv/inspiring/stories/student-recalls-death-threat-received-for-being-a-good-samaritan-i-feel-chilled-to-the-bone.html

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!