Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китаец от провинция Шандун става добър човек с Фалун Гонг, изправят го на съд

герой Китай Фалун Гонг
(faluninfo.ru)

В един летен следобед на 2016 г., Гао Хънбай oт район Нанцун на град Пинду, китайската провинция Шандун, си почива, когато изведнъж го събуждат силни викове.

Оказва се, че в къщата на съседа отсреща се е възпламенила газовата тръба и цялото семейство е изскочило навън, от страх, че къщата може да се взриви.

Тогава Гао грабва едно одеяло, намокря го и потушава огъня у съседите.

Съседката се обръща към сина си със следните думи: "Никога не забравяй какво направи Гао за нас! Ако не беше той, новата ни къща щеше да изгори."

Ако този пожар се беше случил няколко години по-рано, Гао не би постъпил по този начин. В миналото, всички го познават като жесток човек. Постоянно бие жена си и се кара с родителите си. Но след като започва да практикува Фалун Гонг през 2008 г., се променя напълно.

Неочакван арест

Фалун Гонг е духовна практика, основана на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Въпреки възвишената цел на практиката, а именно: повишаване морала на хората, от юли 1999 г. насам китайската комунистическа партия преследва нейните последователи.

След като изпитва лично преобразяващата сила на Фалун Гонг, Гао неуморно разказва на своите съграждани, че преследването на практиката е незаконно, тъй като не е забранено от който и да било закон в страната.

Той им обяснява, че държавната пропаганда за Фалун Гонг е лъжа. Така, един ден, докато раздава настолни календари с информация за Фалун Гонг, 46-годишният Гао бива арестуван.

Родителите му, над 80-годишни, неколкократно посещават местното полицейско управление, за да молят за освобождаването му. От там ги препращат към Управление 6-10 в Пинду.

Управление 6-10 е организация с власт, надвишаваща тази на съдебната система в Китай. Тя е специално създадена от бившия комунистически лидер Дзян Дзъмин с цел да провежда репресии срещу Фалун Гонг.

Възрастните родители се обръщат с молба към заместник-началника на Управление 6-10, Гуо Ючън, да освободи сина им, но той ги отпраща и дори се отнася към тях с неуважение и насмешка.

Същия ден прокуратурата издава официална заповед за арест на Гао.

Обвинение без юридическо основание

Съдът предявява обвинение срещу Гао на 23 февруари 2018 г.

Негови близки се свързват с прокурор Джан Джънся на 4 март 2018 г., за да му напомнят, че обвинението няма юридическо основание, тъй като Гао не е нарушил който и да било закон.

За да защити интересите на Гао, семейството му наема адвокат от Пекин. Адвокат Хан Джъгуан пристига в градския съд в Пинду на 12 март 2018 г., но не успява да се срещне със съдията по делото, Ли Йен.

Тогава Хан посещава клиента си в местен център за задържане.

Гао потвърждава решимостта си да се бори за своето конституционно право на свобода на убежденията. Той споделя колко е шокиран, че го арестуват само защото се опитва да бъде добър човек. Той моли адвоката да предаде на близките му: "Няма нищо лошо в практиката Фалун Гонг. Не се срамувайте от моя арест. Дръжте главите си високо изправени."

Докато Гао очаква присъда, негови съграждани събират подписи за неговото освобождаване.

Адвокат: "Последователите на Фалун Гонг не бива да бъдат преследвани! Те са добри хора!"

Адвокат Хан представлява интересите на последователи на Фалун Гонг от много години. Макар всеки от тях да е различен, той открива една обща черта у всички, а именно: те искат да бъдат добри хора и да следват принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Такъв е случаят и с Гао. След като започва да практикува Фалун Гонг, Гао се променя от заядлив хулиган в честен гражданин, любящ съпруг, баща, син и брат.

Според адвокат Хан, повдигнатите обвинения срещу Гао и другите му клиенти, последователи на Фалун Гонг, нямат юридическо основание.

По негови думи, последователите не бива да бъдат подлагани на преследване заради желанието си да бъдат добри хора и да упражняват своето конституционно право на свобода на убежденията.

Адвокатът е убеден, че всички тези последователи на Фалун Гонг рискуват свободата и живота си, тъй като лично са изпитали благотворния ефект на Фалун Гонг върху здравето и характера си. А тези подобрения идват именно от следване в ежедневието на общочовешките ценности Истинност, Доброта, Търпение.

Хан разказва още, че някои негови клиенти - не последователи на Фалун Гонг - не са му плащали обещания адвокатски хонорар след края на делата им.

Но това никога не му се е случвало с клиенти от Фалун Гонг. По този начин адвокатът се е убедил, че те са честни и надеждни хора.

И заради той се бори за тяхната свобода.

Мъка и страдание за семейството

Съпругата на Гао, Сун Джънмей, най-добре знае колко силно е изменила мъжа ѝ практиката Фалун Гонг. Преди той да започне да практикува, жената дълго време е жертва на домашно насилие. След един побой, главата ѝ е покрита с кръвотечащи рани. Друг път ѝ се налага да избяга при сестра си. Помни как веднъж "предишният" Гао нарязал на парчета нейна рокля, тъй като ѝ се бил ядосал за някаква дреболия.

След като започва да практикува Фалун Гонг, Гао спира тютюнопушенето и се превръща в любящ и грижовен съпруг. Сун не може да повярва, че го изправят на съд заради желанието му да бъде добър човек.

Жената преживява силно раздялата с и мъченията на съпруга си; отслабва силно само за няколко месеца.

10-годишната им дъщеря плаче всеки път, когато чуе някой да говори за баща ѝ. Дори е написала на стената в стаята си: "Тате, много ми е мъчно за теб!"

Родителите на Гао имат общо четири деца. Всички са много доволни от него, откакто се занимава с Фалун Гонг. Докато преди се кара с тях, сега ги навестя често, интересува се от здравето им и им предлага помощта си.

Източник: https://faluninfo.ru/presledovaniya/aresty-pytki-ubijstva/geroj-kitajskogo-posyolka-obvinyon-v-prestuplenii-za-svoi-ubezhdeniya/

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/907-kitaec-shandong-dobyr-chovek-falun-gong-syd.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!