Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чехия: Кметът на Бърно осъди преследването на Фалун Гонг

Петр Вокржал, кмет на втория по големина чешки град Бърно

Петр Вокржал, кмет на втория по големина чешки град Бърно, изрази силно безпокойство от продължаващото вече 19 години преследване на Фалун Гонг от комунистическата партия в Китай.

"С голям интерес се запознах с материалите, които ми изпратихте, както и с информация от други източници", написа Вокржал в отговор на електронно писмо от местна последователка на духовния метод.

"Макар да съм чувал за съществуването на движението Фалун Гонг, досега не се бях запознавал с него в детайли. Трябва да призная, че съм шокиран от информацията, която открих.

Тоталитарните режими винаги са били способни да направят всичко възможно, за да останат на власт, включително да прибягнат до отвратителни практики като търговията с органи.

Все пак това не е първият път, когато диктаторски режим — в борбата си за власт — подкрепя и прикрива неприемливи от човешка гледна точка и етично нетърпими престъпления.

Въпреки това, степента на организация и зверство на конкретното поведение истински ме ужасява. Надявал съм се, че в 21-и век ще чуваме за тези практики само от учебниците по история, но за съжаление съм грешал.

Бих искал да изразя солидарност с движението Фалун Гонг, което считам за толерантно и мирно. Вярвам, че агресията срещу него е чисто политическа и е още едно доказателство, че китайската комунистическа партия не е изоставила кървавите практики, с които е изпълнена цялата ѝ история.

Затова ние, които имаме дълъг опит с тази идеология, не трябва да оставаме безмълвни, защото нашето мълчание ще се равнява на опрощение за всички, въвлечени в престъпленията на комунизма."

От En.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/europe/905-petr-vokral-brno-czech-osydi-presledvane-falun-gong-kitai.html

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org


Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!