Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Оцеляла от лагерите на смъртта в Китай: "Говоря от името на тези, които завинаги останаха безмълвни жертви"

Общото събрание на ООН на 12 декември 1997 г. обяви 26 юни за Международен ден за подкрепа на жертвите на изтезания. Тази дата се чества с цел премахване на нечовешкото отношение в съвременния свят.

В посланието си по повод на Международния ден за подкрепа на жертвите на изтезания през 2006 г., тогавашният генерален секретар на ООН, Кофи Анан, заяви, че изтезанията продължават въпреки тяхната дългогодишна и абсолютна забрана.

В едно от изявленията на ООН, посветено на този ден, се казва: "Използването на изтезания е варварски опит за унищожаване на самоуважението на човека и чувството за стойността на човешката личност. [...] Изтезанията и други форми на жестоко, нечовешко и унизително отношение или наказание, при каквито и да било обстоятелства, никога не могат да бъдат оправдани."

Макар международната общност да признава несъвместимостта между настоящото ниво на развитие на цивилизованото общество и наличието на физическо и психологическо насилие спрямо хора живеещи в него, в много държави изтезанията продължават да се прилагат активно.

Най-широкомащабно и жестоко са измъчвани хората в Китай: страна, в която се поддържа комунистическа еднопартийна система на управление с твърд репресивен апарат.

Електрошокът, принудителното хранене с тръба в трахеята и робският труд са само някои от многото видове изтезания, прилагани спрямо затворници в центрове за задържане и затвори в Китайската Народна Република.

Специален докладчик на ООН за изтезанията

Още през 2005 г. специалният докладчик на ООН за изтезанията, Манфред Новак, извършва познавателно пътуване до Китай. По-късно съобщава в своя доклад, че приблизително две трети от всички случаи на изтезания, извършени от органите за сигурност в страната, са спрямо привърженици на Фалун Гонг.

Тези хора са измъчвани с цел да подпишат декларация, че се отричат от Фалун Гонг, в чиято основа стоят принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Освен нанасяне на побой и упояване с психотропни вещества, увреждащи централната нервна система, привърженици на Фалун Гонг са насилствено използвани като донори на жизненоважни органи.

Така невинни, здрави хора биват превръщани в банка с живи донори. Те могат да бъдат убити по всяко време с цел органите им да бъдат присадени на пациенти, нуждаещи се от трансплантация. Тези престъпления, извършвани от управляващата комунистическа партия в Китай, са изобличени в резолюции на Конгреса на САЩ и на Европейския парламент.

Всеки ден от Китай пристигат нови доклади за арести и изтезания на привърженици на Фалун Гонг. Оцелелите и успели да напуснат страната, разказват за преживяното там. Една от тях е Ин Липин.

Спомени на Ин Липин

Ин Липин е арестувана седем пъти, измъчвана многократно и докарана до прага на смъртта. Три пъти я изпращат в трудов лагер.

"В лагера Масандзя ме вързаха за едно легло и ми инжектираха неизвестни лекарства в продължение на два месеца", спомня си Ин. "В резултат, получих временна слепота. Многократно ме 'храниха' насилствено с тръба в трахеята, от което едва не умрях."

"След три дена робски труд в лагера Ляоян, косата ми посивя. Четирима души трябваше да натоварим осем тона стоманени пръти в един камион. Също бях принуждавана да монтирам железопътни линии. Работех с азбест и цимент, без маска. Вечерта не ни позволяваха да почиваме. Правехме букети до два часа сутринта. Цялото тяло ме болеше толкова много, че през нощта дори не можех да се покатеря до леглото си, което беше на втория етаж."

"От последователите на Фалун Гонг, които познавам лично, десет бяха изтезавани до смърт. Тридесет бяха измъчвани и доведени до психично разстройство. Уан Дзъ беше една от тях. Почина в ръцете ми на 21 април 2012 г."

Жената също става свидетел как последователи на Фалун Гонг губят съзнание в резултат на изтезания.

"Обещахме си, че който оцелее, ще разобличи преследването пред целия свят. Днес говоря от името на тези, които завинаги останаха безмълвни жертви."

Според Ин, световната общност трябва да направи всичко по силите си, за да спре репресиите срещу невинни хора в Китайската Народна Република.

Осъждането на насилието и подкрепата на хуманността непременно ще бъдат наградени с добро.

Източник: https://faluninfo.ru/presledovaniya/aresty-pytki-ubijstva/ot-lica-bezmolvnyh-zhertv-svidetelstvo-in-lipin/

От FalunInfo.ru

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/904-survivor-razkriva-nechoveshki-mychenia-lager-zatvor-kitai.html

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!