Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Неразказаните истории за страданията на възрастните практикуващи Фалун Гонг

Неразказаните истории за страданията на възрастните практикуващи Фалун Гонг
 
(Minghui.org) Наскоро китайските медии гръмнаха с покъртителна история, която привлече вниманието на нацията. 85-годишна жена ходила в Пекин 15 пъти, опитвайки се да разреши граждански спор. Вместо да получи помощ, тя била осъдена на 2,5 години за "започване на кавги и провокиране на неприятности". Още по-лошо било, че ѝ било отказано освобождаване на здравно основание, дори когато страдала от две счупени кости и вече не можела да се грижи за себе си. Историята доведе до публична протест срещу правната система на Китай и правоприлагащите органи.
 
Въпреки това китайските държавни медии не са отразили колко много възрастни практикуващи Фалун Гонг са били задържани от правоприлагащите органи.
 
80-годишният Джън Декай от град Жуанге, провинция Ляонин, бе осъден на 1.5 години миналата година и е задържан в затвора в Нангуанинг. След множество искания на семейството му е било позволено да го посети през юни 2018 г. Той е бил в инвалидна количка и наскоро е развил хипертония и тахикардия.
 
Осемдесет и една годишният Ли Шиху от провинция Шанши бе заключен в затворническа клетка, а затворническия полицай Янг Чуншенг нарежда на лишените от свобода да бият Ли.
 
81-годишната Лиу Мейзен от Шиншиянг, провинция Хенан, беше арестувана у дома си през октомври 2016 г. Местният център за задържане отказа да я вземе, защото имаше хипертония, но полицията не я пусна. Тъй като центърът за задържане не я взе, тя беше осъдена на четири години затвор. В затвора кръвното ѝ налягане се е повишило над 200 mmHg, но на семейството ѝ не е позволено да я посети.
 
Осемдесет и три годишният Конг Фуллан и седемдесет и шест годишният Джао Гуиронг от град Бенкси, провинция Ляонин. бяха арестувани през юни 2018 г. Директорът на полицейското управление в Кайтун, Джао Нин и други офицери са претърсили домовете им. Местният център за задържане отказва да ги вземе поради напредналата им възраст.
 
Когато 81-годишният Уан Хубейн от Боянг, провинция Анхуей беше арестуван през юли 2017 г., той беше болен на легло от един месец. Въпреки това началникът на полицейския отдел на градската полиция Джан Джиаджонг го арестува.
 
Джанг Донгхуа от Хулудао, провинция Ляонин, заведе съдебно дело през май 2015 г. срещу бившия секретар на Китайската комунистическа партия Джиянг Земин за личното му иницииране и ръководство на преследването на Фалун Гонг. През юли 2015 г. местната полиция влезе в дома ѝ, претърси го и отвлече Джанг и 80-годишната ѝ майка, която също практикува Фалун Гонг.
 
Майката на Джанг пада по време на медицински преглед в болницата и наранява краката си. Когато местният център за задържане отказа да вземе майка на Джанг заради възрастта ѝ, полицаите казаха на центъра, че тя е само на 65 години.
 
Осемдесетгодишният Джоу Йи също беше преследван заради дело, което той завежда срещу Дзян Дзъмин. Джоу е пенсиониран професор от военното училище в Нанджин, провинция Дзянсу, и има ранг на полеви офицер, равностоен на полковник. След като делото му беше публикувано на Minghui.org през юни 2015 г., той беше под наблюдение и следене от местната полиция. През август 2016 г. той е арестуван в апартамента на друг практикуващ Фалун Гонг. Около 20 местни полицейски служители нахлуха в дома на практикуващия. През март 2017 г. Джоу бил поставен под съд.
 
Много възрастни практикуващи Фалун Гонг, които бяха осъдени в началото на преследването, сега са над 80-годишна възраст.
 
Ю Чангзин, един от първото поколение военни пилоти в комунистическия Китай, бе осъден на 17 години затвор през 2000 г. заради вярата си във Фалун Гонг, когато беше още на 70 години. Той е бил професор в академията на военновъздушните сили и е бил с ранг на заместник-командир на корпус. През 1999 г. е бил съден от военен съд в Пекин.
 
Съпругата на Ю Чангзин, Джианг Чангфенг, е осъдена на 10 години през 2001 г. Тя беше измъчвана в затвора, което доведе до редица здравословни проблеми, включително гръбначно нараняване. След края на затворническата присъда тя била изпратена в трудов лагер. През ноември 2011 г., когато била в 80-те, тя е била затворена в единична килия в лагера.
 
Шионг Хуейфенг е бил директор и учен на изследователски институт, финансиран от Министерството на космическите сили. През август 2014 г. 76-годишният Шионг беше арестуван, защото отказва да се откаже от Фалун Гонг. Той бе осъден на 7,5 години.
 
Съпругата му Лиу Юанджи е била старши инженер в същия институт. Тя е била признавана от министерството няколко пъти за приноса си в ракетните изследвания. По време на преследването на Фалун Гонг тя често е била тормозена от местната полиция. Арестът на съпруга ѝ я съсипа и здравето ѝ беше сериозно засегнато. Тя почина през март 2015 г.
 
Поради медийната цензура, ужасният опит на тези преследвани възрастни практикуващи е известен на много малко хора.
 
Китайска версия
http://www.minghui.org/mh/articles/2018/8/23/%E5%AA%92%E4%BD%93%E4%B8%8D%E6%95%A2%E8%A7%A6 % E5% 8F% 8А% E7% 9А% 84% E7% A6% 81% E5% 8C% BA-372833.html
http://en.minghui.org/html/articles/2018/8/24/171632.html

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!