Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как преодолях хроничните заболявания и спонтанeн аборт и намерих път към надежда и увереност в живота

американка аборт болести Фалун Дафа

Беше лятото на 2005 г. За по-малко от четири месеца и без това изнемощялото ми тяло изгуби още пет килограма и половина. Бях толкова слаба, че спря дори менструацията ми.

Тази драматична загуба на тегло беше резултат от много строга диета, предписана ми от един хиропрактик. Според него, тялото ми не можеше да разгражда мазнини и въглехидрати.

Неговото лечение беше едно от много други, които търсех по онова време, с надеждата да подобря здравето си и да изкарам нормална бременност.

Две години по-рано преживях болезнен спонтанен аборт, който накара мен и съпруга ми да се запитаме дали изобщо някога ще можем да имаме деца. Дълги години страдах от различни здравословни проблеми и тази бременност най-накрая ни даде надежда. Но явно не беше писано.

Изпълнена със скръбта и разочарованието, съпътстващи подобна трагедия, потърсих помощ от всеки възможен източник, за да възстановя здравето си и отново да забременея. Наистина исках да бъда майка.

Посетих различни лекари и други здравни специалисти, опитах множество алтернативни лечения, но нито едно от тях не подейства.

Докато здравето ми продължи да се влошава от гладната диета на хиропрактика, изпаднах в депресия и мечтите ми за деца и добро здраве изглеждаха неосъществими.

Добрите новини са, че още същата година успях да възвърна здравето си благодарение на случайна среща с моя стара приятелка.

Когато видя немощната ми фигура, тя се просълзи, защото ѝ напомних на друга нейна близка, която беше изгубила битката с рака. Тази среща ме накара да осъзная колко нелепо бе да преследвам бременност и удовлетворение, като излагам здравето си на значителен риск. Постигах точно обратното на това, което възнамерявах!

Преживяването ми напомни и за пътя, по които бях поела малко преди да пометна. Това беше път, който щеше да ми помогне истински да се погрижа за себе си, ако не бях толкова увлечена в лекуването на здравословните си проблеми и преследването на щастлив живот.

Здравето и тонусът ми се подобриха, след като преоткрих този път, и оттогава постоянно се подобрявам. Споделям своята история, за да ви разкажа как една традиционна практика за самоусъвършенстване ми помогна да стъпя обратно на краката си. Знам, че тя е помогнала и на много други хора.

Тежко детство

Като дете страдах от множество здравни проблеми.

Когато бях на три години и половина, се разболях от пневмония и кашлях толкова силно, че разтегнах мускул на гърба си. Спомням си как получавах остри болки в гърдите, всеки път, когато легнех рязко по гръб.

Винаги се опитвах да легна първо настрани, за да не ме заболи. Когато бях осем или деветгодишна, помня как казах на майка си: "Мамо, имам чувството, че са ме простреляли."

По онова време никой нямаше обяснение за моето състояние. Години по-късно един лекар ми каза, че може да се дължи на задържан в тялото газ. Сега осъзнавам, че никога не можех да си поема въздух напълно. С времето, това доведе до още проблеми като умора и затруднения в храносмилането.

Когато бях десетгодишна, преживях произшествие с велосипед, което доведе до временна слепота и разстройство в познавателните ми способности.

Преди произшествието бях много добра по правопис и четене, и получавах добри оценки без особени усилия. Но след него нещата се промениха: от пълна отличничка без много учене станах посредствена ученичка с ниски оценки. Имах очевидни проблеми с концентрацията и паметта.

Това породи у мен силно чувство на неприязън и завист към онези, които нямаха нужда да полагат толкова усилия колкото мен. Всеки път, когато някой от семейството или съучениците ми направеше нещо добре или получеше награда и похвала, се изпълвах със завист, и имах усещането, че изоставам от всички останали. Чувствах се безнадеждно и в безизходица.

Когато станах на 21 години, започнах да страдам от много силно главоболие. Две години по-късно невролог ме диагностицира с вродено мозъчно увреждане и две големи кисти в задната част на мозъка. Скоро се подложих на операция за тяхното премахване.

Но симптомите не изчезнаха, дори се влошиха. Освен постоянно главоболие, затруднено храносмилане и умора, се появиха гинекологични увреждания, проблеми с щитовидната жлеза и диабет.

Научна степен по психология

Въпреки здравословните си проблеми, положих огромни усилия и се дипломирах като психолог.

Психологията беше най-естественият избор на кариера за мен. Тъй като съм най-малкото от три деца, често имах чувството, че нямам мнение или поне нямах толкова изразено и интелигентно такова, като това на моя брат и сестра. Това чувство на малоценност се засили с втория брак на баща ми, от който той получи още три деца, всички от които по-възрастни от мен и живеещи у дома.

Чувствайки се незабележима и безгласна, станах много свита и мълчалива. Прекарвах много време, наблюдавайки другите и жадувах за някого, с когото да мога да разговарям и който да не ме съди, а да ми помогне да се почувствам защитена и вдъхновена.

Исках да бъда човек, който помага на другите, когато са в затруднение, когато имат нужда да намерят своя глас и да се справят с много от предизвикателствата, пред които аз самата трябваше да се изправя.

В колежа завърших едновременно психология и изкуства. След дипломирането си, давах консултации, а по-късно започнах работа като специалист в психиатриатрична болница за възрастни хора във Филаделфия, американския щат Пенсилвания.

След две години на тази работа, се върнах в университета и през 2001 г., на 32 години станах доктор по клинична психология.

Джесика Русо е клиничен психолог и живее във Филаделфия, САЩ.

Като дете имах множество здравни проблеми. На три години и половина се разболях от пневмония. Когато бях десетгодишна, преживях произшествие с велосипед, което доведе до временна слепота и разстройство в познавателните ми способности. На 21 години, невролог ме диагностицира с вродено мозъчно увреждане и две големи кисти в задната част на мозъка. Въпреки премахването им с операция, симптомите се влошиха. Появиха се затруднено храносмилане и умора, гинекологични увреждания, проблеми с щитовидната жлеза и диабет.

В търсене на лечение

Тъй като много от конвенционалните методи за лечение не ми помогнаха, опитах различни алтернативни терапии, включително хиропрактика, черепна терапия, гладолечение, акупунктура, кранио-сакрална терапия и пренареждане на лицевите кости. Те сякаш помагаха, но ефектът беше краткотраен.

Когато се върнах във Филаделфия, за да завърша постдокторския стаж, се запознах с традиционна китайска духовна дисциплина за съзнанието и тялото, наречена Фалун Дафа, също позната като Фалун Гонг. Впоследствие тя промени живота ми напълно. Но това стана едва когато започнах истински да разбирам нейните принципи и след като осъзнах, няма да реша проблемите си, ако търся решение навън.

Подобряване на характера вместо стремеж към здраве

С Фалун Дафа ме запозна стажант в програмата по психиатрия. Той ми разказа как много хора са изпитали значително подобрение на здравето, след като са започнали да практикуват. Веднага бях заинтригувана и исках да науча повече.

Фалун Дафа се състои от морални учения основани на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Те са обяснени в книгата "Джуан Фалун", която включва цялостната философия на тази система за самоусъвършенстване. Има и пет метидативни упражнения: четири, които се изпълняват в изправена позиция, и седяща медитация.

Въпреки че е духовна дисциплина, Фалун Дафа няма религиозни форми, като повечето религии в западния свят. Затова определението ѝ в Изтока е "практика за самоусъвършенстване", т.е. подобряване на моралния характер и поемане по пътя на духовно просветление.

Моят колега ми показа упражненията и аз нямах търпение да започна да ги правя редовно. Но мотивацията ми бе да се излекувам от заболявания. Нямах ясно разбиране какво означава да подобря характера си съгласно принципите Истинност, Доброта, Търпение. В резултат на това здравето ми изобщо не се подобри.

Намиране на пътя обратно

През 2002 г. се омъжих и след година преживях спонтанен аборт. Депресирана и отчаяно желаеща дете, се фокусирах отново върху алтернативните методи на лечение и престанах да практикувам Фалун Дафа.

Когато в онзи ден срещнах старата си приятелка, бях толкова слаба и изнемощяла, че явно някой трябваше да ми напомни за ученията на Фалун Дафа. Тогава изведнъж осъзнах, че е време да намеря пътя обратно и да стана истинска последователка на тази практика за самоусъвършенстване.

Замених депресията с облекчение и дадох най-доброто от себе си, за да спазвам принципите на Фалун Дафа и да бъда добър човек.

Всеки ден чета "Джуан Фалун" и изпълнявам пълния комплекс упражнения в продължение на два часа. Престанах да вземам хранителните добавки, които ми изписа хиропрактикът и които така или иначе не ми помогнаха. Започнах да се храня нормално и с каквото пожелая.

Все пак посетих два пъти хиропрактика. Още при първия сеанс, той веднага забеляза подобрението в мен и каза, че съм станала по-силна и че изглеждам по-здрава. "Най-накрая лечението проработи!", възкликна той радостен и ентузиазиран. По време на втората визита, той сподели удивлението си от моя прогрес. Едва тогава му разкрих, че възстановяването ми се дължи на Фалун Дафа и че съм спряла диетата и хранителните добавки.

Възстановяване на здравето, пречистване на сърцето

След като възобнових заниманията си с Фалун Дафа, много от симптомите на болестите ми значително намаляха и можех много по-лесно да се справям с тях. Наддадох на тегло. Въпреки че не се бях възстановила напълно, цялостното ми здравословно състояние се подобри и стабилизира.

Забелязах зависимост между премахване на мои лоши навици като чувство на неприязън и завист и подобряване на здравето. Фалун Дафа допринесе за промяна в мисленето ми и коригира подхода ми към начина, по който се грижа за здравето си.

Сега разбирам, че начинът да се постигне по-добро здравословно и психическо състояние идва от пречистване на сърцето и съзнанието, а не от търсене на отговори навън. Вече знам, че ако се стремя да повиша своя морал, да коригирам мислите си и да внимавам как се отнасям с другите, ще мога да се завърна към своята първоначална същност, която е искрена, състрадателна и търпелива.

Как съм могла да очаквам да се чувствам добре, след като бях изпълнена с гняв и неприязън? Разбрах, че нашите мисли имат огромна сила да въздействат върху мотивацията, здравето и щастието ни. Принципите на Фалун Дафа ме научиха как истински да се издигна над отровните мисли и чувства, които разболяваха физическото ми тяло и отслабваха духа ми.

Помагам на себе си, помагам на другите

Практикувам Фалун Дафа вече 15 години и мога да кажа, че методът наистина промени живота ми към по-добро.

Имам частна практика във Филадефия, където лекувам деца и възрастни с различни заболявания, включително депресия, невроза, травматични и адаптивни разстройства. При моите пациенти наблюдавам същите емоционални изпитания и перипетии, които възпираха мен самата да живея живота, който исках.

Докато Фалун Дафа продължава да осветява моя живот, ми помага да помагам и на другите, в качеството ми на психолог.

Искам да ви насърча да се уповавате на себе си и да повярвате, че независимо какъв проблем или трудност имате в живота си, отговорът се намира в центъра на вашето същество. Също така се надявам, че ще имате възможност да научите повече за Фалун Дафа и сами да изпитате благотворните ползи от практиката.

Джесика Русо е клиничен психолог и живее във Филаделфия, САЩ.

От NTD Television

https://www.falun-bg.info/news/world/900-bolest-spontanen-abort-nadezhda-uverenost.html

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

https://www.youtube.com/watch?v=aJ-A6xY47jc

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!