Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уискито – алкохолът, който удължава живота!

Уискито бори сериозни болести, специалисти го наричат питие за удължаване на живота
Уискито е на почит сред ценителите на марковите високоградусни алкохолни напитки. Последни проучвания на учени разкриват, че питието може да помогне при някои сериозни заболявания.

В кехлибарената алкохолна течност се съдържа киселина наречена елагична.  Тя се открива и в състава на повечето плодове. Това полезно вещество е антиксидант.  Което означава, че има способност да пази телесните клетки от молекулите, които ги увреждат, произведени в организма вследствие на оксидативен стрес. Това може да доведе до мутиране на клетките и те да се превърнат в туморни.

Употребата на отлежало уиски може също да засили защитата на тялото срещу заболяване каквото е деменцията. Която е болест на възрастните. Според учени и специалисти от израелски медицински център вероятността да се развие деменция при хора употребяващи умерено количество алкохол е много по-ниска отколкото при тези, които са се отказали от пиенето. Или пък никога не са пили през живота си.

Уискито има способността да поддържа здравето на миокарда, твърдят много учени. Заради съдържанието на мощни антиоксиданти питието се причислява към оня алкохол, който има способността благодарение на тях да понижава лошия холестерол и да повишава стойностите на добрия.

Именно заради съдържанието на полезните антиоксиданти учените смело наричат шотландското питие еликсир за дълъг живот.

И за още едно полезно свойство споменават учените. Уиски могат да пият дори и болните от диабет. Заради ниското съдържание в него на въглехидрати и захари, предават от електронното издание blitz.bg.

Естествено като всеки алкохол и кехлибареният дестилат си има своите недостатъци. Но в умерени количества може да е полезен. Наздраве!

Източник: http://www.razkritia.com/559799/%D1%83%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B6/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!