Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо е важно да видим изложбата "Изкуството на Джън, Шан, Жен": интервю с куратора Александра Ботева (видео)

изложба зала България София

Репортерът на Информационен Център Фалун Дафа България, Росица Йорданова, разговаря с Александра Ботева, куратор и организатор на международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" - Истинност, Доброта, Търпение в превод от китайски език.

Експозицията от близо 30 картини е изложена в зала "България" в сградата на Софийска филхармония до 22 юли.

"Представяме изложбата в зала 'България' с идеята да покажем на хората посланието за добродетелите в нашето съвремие", разказа Ботева, на фона на три от платната.

Художествената стойност на изложбата е значителна: авторите творят в стил неоренесанс; творбите са изпълнени реалистично с масло и акварел, върху хартия и коприна; има елементи на традиционна китайска рисунка и калиграфия.

Необикновеното в изложбата е, че освен да предостави храна за душата - със своите приказни и ефирни изображения на Небесата, на могъщи божества и на затрогващи илюстрации на битката между доброто и злото - тя също информира зрителя, и го прави съпричастен към случващото се с милиони затворници на съвестта в съвременен Китай, и по-специално последователи на духовното движение Фалун Гонг - най-голямата група хора, подложени на системни репресии в наши дни, според Амнести Интернешънъл.

"Приканвам всички жители и гости на София да разгледат изложбата, и се надявам тя да одухотвори деня им; те имат възможност да заемат позиция, така че тази вечна битка между доброто и злото - поне в съзнанието, в сърцето на човек - да бъде спечелена, от светлината, от надеждата, от силата на човешкия дух. Това е посланието на изложбата", завърши Ботева.

Изложбата може да бъде разгледана до 22 юли, всеки ден (включително събота и неделя) от 10 до 18 часа в зала "България" в сградата на Софийска филхармония на ул. "Бенковски" 1 в София.

От Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/883-izlozhba-zala-bulgaria-interview-video.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!