Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Защо всички медии мълчат, че Борисов е осъден? Кой е сега "фалшива медия"?

В своя профил в социалната мрежа Facebook журналистът Иван Бакалов запита защо всички медии мълчат за това, че премиерът Бойко Борисов е осъден за клевета.
На 17 май Софийски районен съд се произнесе по делото (№ 18039/2017), заведено от Елена Йончева срещу Борисов, с решението премиерът да плати 5000 лева заради отправяне на неверни твърдения т.е. клевети.
Борисов беше обявил на всеослушание, че Йончева е получала милиони от държавната телевизия, за да прави филмите си.
А точният цитат на премиера, заради който е осъден, е следният: "Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати" и "бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - премиер тогава". Йончева е искала обезщетение 20 000 лева, но съдът е преценил, че 5000 са достатъчни. 

Ето какво написа по този повод Иван Бакалов в профила си във Facebook.
"Премиерът Борисов вече е съдебно доказан лъжец и клеветник. Обясняваше, че държавата платила милиони за Елена Йончева да снима филм. И заплаши, че тя като заведе дело, щял да докаже в съда със свидетели и документи от службите. Ето, доказа - Йончева го осъди, въпреки неистови съдебни подигравки - адвокатът на Борисов доказваше, че профилът му във Фейсбук не го поддържал той и не се знаело кой, затова не носи отговорност.
Но Борисов беше повторил всичко обилно по телевизии и вестници, та все пак го осъдиха. Въпросът е - казва ли някой, пише ли някъде, че е осъден? Големите телевизии и БНР - не.
Вестниците на Пеевски - не. Все едно нищо не се е случило, ама класацията ни по свобода на словото сред африкански държави била преувеличена", казва Бакалов.
Премиерът може да обжалва на втора инстанция пред Софийски градски съд в двуседмичен срок.

Източник: Актуално
Заглавието е на редакцията

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/blog-post_169.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!