Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И таз хубава! Бойко Борисов с 10 неплатени акта в информационната система на КАТ!

3_21

С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби, съобщава “24 часа”.

Справката е представена, след като през април Борисов поиска да научи от министрите си имената на всички държавни служители, които имат неплатени глоби заради пътни нарушения. Тогава обаче от министерствата отговорили, че такива няма.

В справката, представена на оперативното заседание на правителството, фигурирали отдавна закрити министерства като това на бедствията и авариите, което не съществува от 2009 г., и министерството на инвестиционното проектиране, което бе закрито през 2014 г.

Актовете на премиера, както и тези на ведомствата всъщност се дължат на грешки в системите на КАТ, станало ясно на оперативното заседание на министрите.

На името на министър-председателя, който от години не шофира собствен автомобил, били записани актове на служебни коли на Министерския съвет.

Те обаче са регистрирани на името на Министерския съвет, а не на това на министър-председателя. Вбесен от големия брой неплатени глоби, премиерът поискал веднага отговори защо се е случило това.

Главните секретари на министерствата обаче представили платежни, че са платили в срок всички глоби. Тогава станало ясно, че системата на КАТ с години не отчита платените по банков път актове.

Грешката в системата не отчитала както преводите от фирми или държавни ведомства, така и от граждани. Радев пък бил натоварен със задачата да реши проблема, но все още не било докладвано какво ще бъде направено.

Източник: petel.bg

Източник: http://onovini.com/2018/05/%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B7-%D1%85%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81-10-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!