Българският президент Румен Радев: "Гордея се с вас!"

президент България София Фалун Дафа

Българският президент Румен Радев получи листовка за Фалун Дафа по време на Азиатския фестивал, чието второ издание се проведе на сцената "Лятна Естрада" в Борисовата градина в София на 12 май 2018 г.

След като откри фестивала, който тази година премина под мотото "Цветовете на традициите", г-н Радев разгледа щандовете на различните държави, участнички в събитието.

Родни доброволци от Фалун Дафа, които също посетиха фестивала, използваха възможността да информират президента за същността на духовната практика и продължаващите 19 години репресии срещу нейните последователи в Китай.

"Гордея се с вас!", отвърна г-н Радев на поздрава на родна последователка на Фалун Дафа, която му подаде информационна листовка и помоли за снимка.

Фестивалът се проведе по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства – Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Медитация с Фалун Дафа

Докато Азиатският фестивал набираше пълна сила на лятната естрада, в съседство - на тревните площи между тенис кортовете и входа на стадион "Българска армия" в Борисовата градина - протичаше демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа.

Събитието, което имаше сутрешна (10:30 - 12:30 часа) и следобедна (17:00-19:00 часа) сесия, беше отворено за всеки желаещ да се докосне до спокойствието, носено от медитацията на древната китайска практика за усъвършенстване на духа и тялото.

Родни доброволци показваха движенията на упражненията и обясняваха техните идея и ефект. Медитацията на Фалун Дафа се изпълнява на тиха музика, която способства за релаксиране и съсредоточаване на съзнанието, а движенията помагат за изчистване на тялото от всякакъв вид неразположения и болести.

В София и цялата страна се провеждат редовно демонстрации на упражненията на Фалун Дафа. За повече информация вижте тук.

Петте упражнения са допълнителен способ за усъвършенстване във Фалун Дафа, наред с философията на практиката, събрана в книгата "Джуан Фалун". Философията учи човек да бъде добър, истинен и толерантен у дома и в обществото. Изоставяйки различни егоистични желания, човек може да се издигне духовно и да постигне високо ниво в самоусъвършенстването.

Книгата "Джуан Фалун" може да бъде закупена във всички големи книжарници в страната и свалена безплатно от уебсайта falundafa.org.

Всички дейности на Фалун Дафа по цял свят са безплатни. Практиката е популярна в 114 държави, включително от 2001 г. насам в България.

От Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Източник: https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/851-prezident-rumen-radev-azia-festival.html

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...