Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия и Франция изритват 100 хиляди наши шофьори, Бойко мълчи...

Директива на ЕК, която предстои да се приеме, ще остави без работа над 100 000 български шофьори. Това алармира Инициативен комитет от превозвачи, който се събира на 23 март от 14,30 часа в Гранд хотел „София".
„Приеме ли се новата регулация, фалираме, а хиляди шофьори остават без работа", заяви Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Той и колегите му от цялата страна са силно притеснени.
70 000 са българските камиони, които возят стоки в Европа, а 17 % от брутния вътрешен продукт на страната се формира именно от транспортния бранш у нас, посочва Ангелов. По думите му големите страни в Европа се страхуват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

Най-много за приемане на новата регулация настояват Германия и Франция.
Промяната предвижда на всеки три седмици българските шофьори от Европа да се прибират у нас. На практика камионите спират да работят, а превозвачите не могат да изпълняват сключените договори за превоз на стоки.
„Искат да ни изхвърлят от пазара, защото ни натоварват с допълнителни разходи, за да не сме конкуренти", притеснени са български превозвачи.
Те настояват българското правителство да се възползва от европредседателството и да постави остро въпроса. Превозвачите обмислят и мащабни протести.
Всичко това ще бъде дискутирано на срещата в Гранд хотел „София".

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/100_22.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!