Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АПИ: Нашите пътища се поддържат не по-зле от тези в Германия!

“В продължение на десетки години пътният сектор, в сферата на пътното поддържане, е недофинансиран”. Това заяви инж. Светослав Голосов от Управителния съвет на АПИ предава Нова телевизия.
„От миналата година, 2017 г., 570 километра републиканска пътна мрежа е започната нейната рехабилитация. На фона на 20 000 км. републиканска пътна мрежа не звучи много”, призна инж. Голосов.
И подчерта, че става въпрос за републиканската пътна мрежа, а ако се добавят и улиците в градовете и селата – пътната мрежа ще е около 40 000 км.
За съжаление не можем да поемем всички пътища наведнъж”, заяви инж. Голосов.
Влизането в сила на тол системата ще увеличи 3-4 пъти финансовата възможност за ремонтиране на пътищата.

„Така в рамките на 10 години ще може да бъдат ремонтирани. Това е един нормален срок”, заяви инж. Голосов.
“Нов път, който сега е построен, в зависимост от неговата натовареност, между 6 и 8 години е животът му”, поясни инж. Голосов.
Той посочи, че например за зимно поддържане на пътната мрежа в Германия се дават около 3 300 евро на километър, а в България около 300. „И въпреки това нашите пътища се поддържат не по-зле”.
„Когато тази година имаха проблеми със снега, германците и австрийците затвориха пътища, докато те не бъдат почистени. А ние почти нямаме случаи, в които даден път да бъде непроходим”, заяви инж. Голосов.

Източник: novinite.eu

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_307.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!