Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп и Юнкер направиха нещо ШОКИРАЩО! Западът иска да ги ЛИНЧУВА! Ето какво се случи:

Бляскавата изборна победа на Владимир Путин преди дни, която му донесе четвърти мандат начело на Руската федерация, буквално раздели Запада на две. Някой го бойкотираха, а други пък … се осмелиха да му честитят.

Най- голямата изненада обаче, сътвориха Доналд Тръмп и Жан- Клод Юнкер.

Президентът Тръмп се обадил да поздрави за преизбирането руския си колега Владимир ПутинДвамата провели телефонен разговор, в който американският държавен глава изявил желание да се срещнат и да обсъдят всички проблеми между двете държави, обявиха от Белия дом.

Вместо да бъде поздравен от съпартийците си републиканци, че е направил стъпка към подобряване на отношенията с Русия обаче, Тръмп отнесе яростни критики от конгресмените. Путин бил „диктатор от времето на Студената война“, „изборите в Русия били нагласени“ и пр. реплики полетели срещу US-президента, заради… това, че си е свършил работата! И, най- важното, проявил е инициатива за диалог между двете страни – нещо, за което Русия настоява вече няколко години, но САЩ надменно отхвърляха до момента.

Със същата гневна реакция се сблъска и председателят на Европейската комисия Жан- Клод Юнкер, който „се осмели“ да изпрати поздравително съобщение до Путин за победата му на изборите. Но Юнкер не просто го поздравил… Той също изявил желание за среща с цел подобряване на отношенията между Европейския съюз и Русия.

Ето част от писмото на председателя на ЕК до руския президент: „Добрите отношения между ЕС и Русия са жизненоважни за сигурността на нашия континент. Наша обща цел би трябвало да бъде възстановяването на европейските ред и сигурност.“

С тези си думи, Юнкер отнесе яростни критики от редица британски евродепутати, а Доналд Туск също се разграничи от посланието в писмото му.

Ангела Меркел също изрази своите „горещи поздравления“ в писмо до Путин по случай преизбирането му.

Нашият премиер Борисов пък изчака да види кой и как ще поздрави руския президент и едва тогава се осмели също да му изпрати поздравителен адрес, както и да заяви желание за развиване на българо- руските отношения.

Какви изводи можем да си направим от коренно противоположните и дори шизофренни реакции на европейските и американски политици:

1. Мощни кръгове в САЩ настоятелно искат конфронтацията с Русия и новата Студена война да продължат. Целта е Русия да бъде изолирана, а икономиката й – задушена. По този начин голямата славянска страна да бъде отслабена и върната в изходна позиция – вегетиращото състояние от 90- те.

2. Европейските марионетки на САЩ, включително Великобритания, имат главна действаща роля в продължаващото влошаване на отношенията с Русия.

3. Все по- ясно се вижда, че Европа не е нищо повече от колония на САЩ. Но на Стария континент се оформя и проруско лоби, което иска да се измъкне от желязната хватка на Вашингтон, като търси сближаване с Москва.

4. Не е тайна, че САЩ е в състояние на фалит, което засега все още успява да замаскира, т.е., не й се налага да го признае официално – все пак именно янките държат повечето световни финансови институции, така че могат да протакат. Великобритания показва признаци, че е в същото положение, но покрай близостта със САЩ, както и фактът, че държи също мощни финансови институции, все още се крепи на повърхността.

За да се спасят, САЩ и ЕС трябва да се превърнат отново в глобални икономически лидери. Нещо, което след големия икономически подем след 89-та г. на страните от т. нар. Трети свят, вече е невъзможно. Но в опита си да го постигне, Западът използва цялата палитра от финансови и икономически манипулации – главно за да ограничи възхода на Китай. Енергийният сектор пък гарантира стабилен и дългосрочен доход– там обаче Запада се сблъсква с Русия.

Нека да си припомним, че именно заради амбициите на САЩ и Великобритания да прокарат газопровод от Катар към Европа, се стигна до кръвопролитната война в Сирия. Президентът Башар Асад просто вече беше избрал друг проект, по- изгоден за държавата му – газопроводът от Иран, през Ирак и Сирия, към Европа. Сега най- новият план на Западната коалиция е да разкъса на парчета Сирия, като използва кюрдските бунтовници, и по този начин си осигури територия за газопровода. Битката за Сирия обаче се превърна в нещо повече за САЩ и Великобритания – битка за надмощие и запазване на влиянието им в Близкия Изток. Ситуацията там се е нажежила дотолкова, че преди дни турският президент Ердоган открито заяви, че може би ще се стигне до Трета световна война. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B8-%D1%8E%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%BE-180242/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!