Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Военни отново дълбаят в Царичина, вадят скрити термо-бомби за война с Турция...

Засилено военно присъствие се забелязва в района на с.Царичина, което в началото на прехода стана известно с най-дълбоката дупка, изкопана в България, а умишлено разпространените слухове бяха, че търсели следи от извънземни.
Тогава случаят бе потулен, а военните осмени. Това стана по времето не на комунист, а на първия демократичен военен министър - Александър Сталийски.
Според наши източници обаче, не става дума нито за извънземни, нито за скрити древни артефакти. Военните просто са изкопали дълбоко скривалище за най-силното оръжие, което България някога е имала - няколко стотин "термо-барични" бомби.
В по-масовото съзнание, това са така наречените "вакуумни бомби", които са и забранени от специална конвенция. Причината за забраната е, че това е най-мощното не-ядрено оръжие, като най-мощните вакуумни заряди са приблизително равни на най-малките ядрени.
Последните руски разработки на "мощни неядрени тактически експлозиви" са основани също на термо-баричния принцип.

Властта очевидно е скрила зарядите "за всеки случай", като тогава непосредствената заплаха е била конвенцията, която би ни задължила да ги унищожим. След това обаче случаят потъва в забрава и американците не се усещат за тях, и не ни искат да ги премахнем, както поискаха с ракетите СС-23.
В момента, под заплаха от нападение от Ердоган, очевидно се готвим за отбрана.
Много интересно в случая е и нещо друго - втори човек в МО, след Каракачанов е един офицер на име Илия Налбантов. Той е началник на политическия кабинет.
Преди време именно той обясняваше за "тайни руски оръжия", както и за изследванията на извънземни. Известно е със сигурност, че е участвал в копането в Царичина.
Т.е. до Каракачанов със сигурност има  човек, който знае какво има в Царичина. Така дори в официалните министерски документи да няма информация, то министърът следва да е осведомен. Вероятно в документите наистина няма нищо, иначе американската агентура, превзела всичките ни служби, отдална да ги е прочела.
Други скрити подобни обекти, за които се носят легенди, има в Родопите. Говори се за цели подземни военни комплекси, тунели, и дори за тактическо ядрено оръжие. Заряди, с които да се взривят язовирните стени на специално построени язовири, които да залеят настъпващата турска армия.
Всички карти за тези райони са били буквално "късани и изгаряни" от лоялни на България офицери, когато са разбрали, че влизаме в НАТО. Подобни съоръжения не могат да се предадат в ръцете на враговете ни, които Соломон Паси обяви за "приятели".
Но за Родопите информацията е доста по-откъслечна.
За Царичина е почти сигурно, че е скривалище за забранени оръжия. Обектът е пломбиран с бетон и от 25 години никой не е стъпвал там. До сега...
Термо-баричният експлозив е по-мощен от обикновения, вкл. пластичния, с това, че ползва кислород от въздуха, а той не е вграден в самото взривно вещество. Така на единица обем може да се получи дори десетки пъти по-висока мощност. Когато дойде време за взрив, първо експлозивът се разпръсква като облак от аеорозол над мишената. След това се детонира. Може да се унищожи територия от десетки хиляди квадратни метри.
Термо-баричните бомби са по-ниско ефективни, ако духа вятър, защото разнася аерозола. Но при тихо време, са кошмар за врага.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_650.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!