Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изтече планът за "блицкриг" на Ердоган срещу България... Първо превзема планините, после танкове към Пловдив...

Турски офицер, намиращ се в Гърция и чакащ решение по делото за екстрадициа в Турция, разкри пред съда част от плана на Еродоган за окупация на Южна България.
Мехмед Сюлеф - полковник участвал в опита за преврат, преди това е бил в щаба на Десантните войски. Именно на тях се залага първият удар.

"Ердоган планира "блицкриг" срещу България. Първо 5000 души десант ще заемат планините - Странджа, Сакар и Източни Родопи. Едва след това ще нахлуят основните войски през равнината между двата планински масива. Генералите считат, че планините са много опасни, в тях може да се разположи артилерия, която да контролира равнините долу и да прекъсне настъплението на танковете."

Потърсихме български военен специалист да ни обясни ситуацията.

Според него, планините са подходящи за артилерия и ракетни войски, с които да се бомбардира настъпващата турска армия. Ако България разгърне оръдия там, турската атака ще бъде блокирана. Турция ще трябва първо с въздушни удари да унищожи оръдията, което би и струвало седмици. Планините са опасни също от възникване на партизани там - в тила на вече настъпилите армии.

"Настъплението на турските сили няма да е само до Кърджали и "духовните граници" на Турция. Планът на Ердоган е да окупира всичко до Стара Планина като по-големите градове бъдат само обсадени, за да се превърнат в заложници. Така той разчита да е в силна позиция за преговори и да постигне бърз мирен договор. Ердоган не иска "втори Кипър". Той иска българите да пречупят и да признаят окупацията, за да няма риск от санкции и агресивно говорене от ЕС. За целта ще ползва милиони българи, които ще му бъдат заложници. За да не ги избие, София ще приеме всичко."

"Крайната цел на инвазията е цялото крайбрежие до Стара планина, т.е. Бургас минава към Турция. Пловдив остава наш, но границата ще минава по самите покрайнини на града - подобно на румънската граница, която минава в самия край на Силистра." - обясни Сюлеф.
"Превземането на Родопите ще отвори път на Турция и към Гърция, защото отбраната по гръцко-турската граница ще се окаже заобиколена във фланг. Гърция обаче има отбранителни съоръжения и към България, и ако разположи достатъчно армия, може да откаже Ердоган от втора агресия." - каза офицерът.

"В Родопите има слухове за стари социалистически военни съоръжения, които България е укрила от НАТО. Нямаме пълна информация за това, но считаме че могат да са полезни на Турция. Затова и половината от началния десант ще е именно там." - каза Сюлеф.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_713.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!