Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Великобритания умишлено подкопава отношенията с Русия

Руският външен министър смята, че Великобритания съзнателно е поела курс към разваляне на отношенията с Русия, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

Ако Лондон предприеме нови враждебни действия, Москва ще отговори на принципа на реципрочността, добавя Лавров.
Той е заявил това след срещата си с японския си колега Таро Коно.
Москва се надява, че Токио в контакти с Лондон ще успее да изясни местонахождението на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, а също и да успее да получи информация за хода на разследването.

„Изразих надежда, че нашите японски приятели в бъдещите контакти с Великобритания ще се постараят да изяснят като минимум два факта: къде се намират Скрипал и дъщеря му и защо разследването ще отнеме месеци, а британското правителство вече е произнесло присъдата си“, казва руският министър в Токио. 

Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че Великобритания умишлено "подкопава" отношенията с Русия след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, съобщават руските медии, цитирани от news.bg. 

"Няма съмнение, че настоящите британски власти умишлено предприеха курс, целящ подкопаване на двустранните отношения", коментира Лавров по време на посещението си в японската столица Токио, където се срещна с японския си колега Таро Коно. 

Руският първи дипломат предупреди, че Москва ще продължи да реагира на действията на Обединетото кралство с реципрочност в случай, че Лондон не промени позицията си. 

Коментирайки отношението към случая Скрипал, Лавров настоя, че Русия е поставила "напълно професионални, ясни и конкретни" въпроси и подчерта, че същото не може да се каже за британската страна. 

Напрежението между двете страни се засили, след като Великобритания обвини Русия за покушението срещу Скрипал и в отговори реши да експулсира 23-ма руски дипломати. Москва категорично отрича твърденията и изгони същия брой британски дипломати от Русия в ответни мерки.

Източник: http://epicenter.bg/article/Lavrov--Velikobritaniya-umishleno-podkopava-otnosheniyata-s-Rusiya/149882/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!