Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учен от екипа, създал „Новичок“: Сергей Скрипал НЕ е отровен с „Новичок“ и Русия няма нищо общо! Ето го категоричното доказателство:

Невъзможно е Русия да стои зад отравянето на шпионина Скрипал и дъщеря му, категоричен е доктор Леонид Ринк, който е участвал в създаването на смъртоносното нервнопаралитично вещество „Новичок“.

Щом Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия все още са живи, това е сигурен знак, че изобщо не са отровени с „Новичок“. Вероятно е било използвано някакво менте на веществото, пояснява доктор Ринк.

„Защо британците не дават проба от отровата на Москва? Защото колкото и да са се постарали имитаторите, веществото им винаги ще се различава. Това е своеобразен почерк. Веднага ще стане ясно, че отровата на британците не е създадена по руска технология“, категоричен е доктор Леонид Ринк.

Формулата на „Новичок“ е известна от десет години, казва още той. Доктор Мирзянов, който се води създател на отровата и от 20 г. живее в САЩ, е написал книга за творението си, в което разкрива подробно начинът на добиване и как се синтезира.

По неговите записки всяка фармацефтична фирма или лаборатория би могла да произведе „Новичок“, обяснява доктор Ринк. Но явно са пропуснали някои от веществата, които се съдържат във формулата. Затова и две седмици след отравянето, Скрипал и дъщеря му все още са живи. 

В Русия веществото „Новичок“ е унищожено още през 1999 г., като в акцията участвали и САЩ. Но формулата му е изследвана в редица държави по света, сред които и Великобритания.

 

И въпреки че до момента Обединеното кралство не е показало нито едно доказателство, че Русия е отровила Скрипал, истерията на Острова достигна нива от пика на Студената война в средата на миналия век. Англия изгони 23-ма руски дипломати. И заедно със САЩ, Германия и Франция подписа декларация, в която директно обвини Русия за атаката срещу шпионина Сергей Скрипал. Без нито едно доказателство! И без Лондон да предостави на руснаците образец от използваното вещество!

Ясно е, че става въпрос за зле скалъпена инсценировка, която цели изостряне на отношенията между Европа и Русия. А от това, печелят само САЩ. И тази поредна западна атака срещу Русия е част от плана на Вашингтон да измести Москва от енергийния пазар на Стария континент, като принуди европейските държави да купуват в пъти по- скъпия втечнен шистов газ от тях, вместо доста по- евтината руска суровина.

САЩ се борят със зъби и нокти да избегнат грозящия ги фалит, а цяла Европа е заложник на интересите им. Интересно защо Евросъюза си мълчи за новите, по- скъпи мита върху стоманата и алуминия, наложени му от САЩ. А в същото време води самоубийствена енергийна политика срещу Русия. И дали европейците наистина са готови да плащат за скъпия американски шистов газ. Или просто Европа се държи като окупирана от САЩ територия, която няма право на собствено мнение. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BE%D0%BA-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D1%81-180233/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!