Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЕОЧАКВАНА РАЗВРЪЗКА: И Полша НАРИТА Евросъюза! Ето КАКВО се случи на брюкселския старец!

Всички знаем, че страните от Вишеградската четворка – Унгария, Чехия, Полша и Словакия, отдавна създават проблеми на Евросъюза със своето непокорство.

Точно затова брюкселските чиновници организираха втори Майдан, този път в Словакия. И успяха да принудят словашкия премиер Робърт Фицо да заяви, че е готов да подаде оставка.

Но, страните от „великолепната четворка“ се подкрепят една друга. И точно затова, преди няколко дни, унгарският премиер Виктор Орбан направи зловещо пророчество за бъдещето на Евросъюза. Орбан в прав текст заяви, че той ще изчезне под натиска на милионите мигранти, които нахлуват от мюсюлманските страни в Близкия Изток и Африка.

Не чака дълго, за да се намеси в защита на попадналия под ударите на брюкселската олигархия словашки премиер Робърт Фицо, и полският президент Анджей Дуда.

Той сравни членството на страната си в Европейския съюз с окупация. Полша, подчерта Анджей Дуда, цитиран от Daily Mail, няколко пъти е била в състояние на окупация. И сега, както навремето, решенията за това какво ще се случи на полските граждани, се вземат някъде в отдалечените столици.

Нещо повече. С всички средства се ограбват парите, спечелени от поляците с честен и къртовски труд, продължи полският президент.

Всъщност, заяви в прав текст Анджей Дуда, ние се работим за чужди интереси.

Анджей Дуда се обърна и към всички, които считат, че ЕС е по-важен от Полша. На тях, президентът каза, че докато се кланят на ЕС, поляците никога няма да могат да вземат самостоятелни решения за себе си, за децата си и за развитието на Полша.

Нашият идеал е суверенна и независима Полша, в която хората сами вземат решения за своето бъдеще. Защото всичко останало, според Дуда, е окупация и ликвидиране правото на народа да направлява развитието на своята страна.

Редно е да отбележим, че Полша доскоро бе най-отявлената еврооптимистична страна. Тя изцяло и безрезервно повярва на Брюксел. И точно това обстоятелство, сега поражда огромно недоволство от тиранията, на която е подложена страната.

Разбира се, ние, в България, много отдавна разбрахме, че ЕС е тираничен съюз, чиято цел е безсъвестното ограбване ресурсите на държавите. И много отдавна българските граждани се противопоставят на драконовския диктат и унищожаването на нашата родина от зловещите структури на ЕС.

Сега виждаме, че и най-големите привърженици на евроинтеграцията сред европейските държави, започват да осъзнават, че така наречената „интеграция“ е една огромна лъжа. Че под маската на фалшива загриженост, Брюксел се опитва да унищожи не само икономиките на страните-членки на ЕС. Бюрократите се опитват да унищожат и самите корени на народното битие, на културата, традициите и исконните ценности, от които се ръководят европейските държави.

И не е нужно да ходим далеч, за да докажем подобна теза. Вземете само неистовия натиск от страна на официален Брюксел да наложи насила на народите, приемането на така наречената Истанбулска конвенция. Само този факт, независимо от споровете каква е истинската същност на тази конвенция, е достатъчен, за да ни настрои евроскептично.

Защото за 27 години до сега, никоя от новите страни-членки на ЕС не видя нищо добро от това злополучно членство. Точно обратното. Икономиките на държавите бяха унищожени. А сега се посяга и на тяхната история, на културата им, на техните стародавни традиции.

Целта е, както казва Виктор Орбан, да бъдем заличени. Не само икономически. Не само физически. Но и духовно. За да няма и спомен за нашите страни, народи и култури. Това иска ЕС-мафията.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Източник: http://istinata.net/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B5/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!