Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След победата на Путин: Унгария си прибра златото от Лондон

След победата на Путин, Унгария си поиска златото от Лондон

Националната банка на Унгария поиска да си прибере 100 000 унции злато от Лондон. След победата на Путин в Русия, настъпи необичайно раздвижване последните дни. Причината за това беше страхът от бъдещата „геополитическа криза“.

Общата стойност на 3-те тона злато е 130 млн. долара. Според Унгарската централна банка оттеглянето се дължи на загрижеността от „геополитическата криза“, заради конфликта Лондон — Москва. Освен това ситуацията вече се е влошила толкова, че задържането на злато извън страната е твърде рисковано.

„Златото не е само инвестиционен продукт за централната банка, но и стратегически инструмент, който повишава доверието към страната както в чужбина, така и у дома“, се казва в изявление на банката.

При това, Унгария не е единствената страна, която настоя да си върне златните резерви в страната.

През август Германия връща 53,780 златни плочки от Париж и 940 тона злато от Лондон. Австрийските и холандските централни банки също наскоро си върнаха големи количества златни резерви.

Русия направи това преди две години, а Централната банка на Русия прие и 3 милиона унции защита или около 100 тона злато на стойност над 3,5 млрд. долара от американския банков и финансов гигант „Ситигруп“.

Причините за тези действия са спорни. Според международни икономически организации се задава грандиозен икономически колапс, заради който златото се връща в страните, където да обезпечи националните валути. Според друг слух, скандалът между Лондон и Москва е причината за тези действия. Двете страни в момента са в дипломатическа война, а преизбирането на Владимир Путин още повече втвърди тона към Русия.

Тревогите от трета световна война също напрягат обстановката. По всичко изглежда, че световните пазари са изправени пред сложна ситуация. В комбинация със заплахата от търговска война със САЩ, Лондон изглежда несигурно място за съхранение на европейското злато. А и излизането на страната от ЕС също наля масло в огъня.

Източник: http://www.razkritia.com/546389/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!