Tyxo.bg counter

Екслузивно! Гинка се отказа от сделка с ЧЕЗ - индийци стават собственици на ЧЕЗ България

По информация от Прага от наш източник, Гинка Върбакова се е отказала от сделката с ЧЕЗ, в момента се договарят само условията по които ЧЕЗ ще и върнат платените 5 милиона депозит платени при подписването на предварителният договор.

Отказа от сделката е бил още в началото на седмицата, а в договора е имало кауза с която на Гинка Върбакова и Инерком, ще бъдат върнати парите, заради форсмажорни обстоятелства, като адвокатите на Гинка са я посъветвали да използва тази кауза и да прекрати сделката.

Според чехите самата Гинка Върбакова е предложила всичко да свърши още в понеделник, защото цяла България е била възмутена от нейното присъствие в сделката, задействани са всякакви проверки срещу нея и за пореден път българските власти не са позволили някой извън властта в България да има крупен бизнес и да инвестира милиони в България.

Според съветниците на Гинка Върбакова политически лидери са и поискали милиони комисионни, за да мине сделката и след като тя ясно им е обяснила, че няма откъде да ги вземе, защото ще плаща за сделката с банкови кредите, е започнала яростната атака във всички медии на властта и опозицията, медии които са имали за цел да я дискредитират и я свържат с кой ли не в политиката, като целта е била да и извият ръцете, за да си получат комисионната по сделката.

Според Гинка Върбакова това са форсмажорни обстоятелства, които тя е нямало как да знае и въпреки доброто и познанство с министъра на енергетиката в момента Теменужка Петкова, тя не е могла да ги преодолее. Дори веднага след като се е разбрало, че Гинка се отказва официално от сделката с ЧЕЗ, Бойко Борисов върна на мястото и Теменужка Петкова, защото всички разбраха, че няма да платя и цент комисионна на никой е заявила Гинка Върбакова на чехите.

Очакваме днес официално, Гинка Върбакова да обяви краят на сагата ЧЕЗ и да каже, че се отказва от нея, заради това че в България държавата трябва да е собственик на ЕРП тата, защото така искат хората.

Източник: https://xaknewsss.blogspot.hk/2018/03/blog-post_229.html

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни