Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната

Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски са ремонтирали дружно жп линиите в страната.
Това е поредно доказателство, че премиерът Бойко Борисов заблуждава хората в това, че няма нищо общо с корпулентния бизнесмен.
Пръв помощник на прословутата „Водстрой 98“ при изпълнението на куп обществени поръчки на НКЖИ е не кой и да е. Става дума за „Хидрострой ”, сочена от медиите за особено близка до ГЕРБ. Документи показват, че ако едната фирма е била изпълнител, то другата е действала като подизпълнител. В средата на 2016 година „Хидрострой” купи „Водстрой”, като пое дълга й от 46 млн. лв. към държавната Българска банка за развитие.
“ Водстрой 98”“ е една от компаниите, които печелят най-много обществени поръчки и правят най-много проекти с еврофондове. Самият премиер Бойко Борисов , притиснат от куп въпроси призна, че „витае“, че зад „ Водстрой 98” стои депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Документи, с които Фрог разполага сочат, че между 2012 г. и 2014 г. въпросната фирма е била наета като водеща за проектиране и изграждане на 20 автоматични прелезни устройства. Стойността на услугите варират от близо 2 млн. лв. до 6 млн. лв.
Припомняме ви, че няколко неправителствени организации алармираха прокуратурата, че по този начин НКЖИ е било източено чрез прилагане на мафиотски схеми. До този момент няма данни държавното обвинение да е проверило сигналите за мащабно източване на държавната компания от „Водстрой 98”. Така по принцип се държи прокуратарата при всеки сигнал срещу Пеевски или Борисов.

Източник: Фрог нюз

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_187.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!