Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заплатите в Северозападнала България са по-зле и от африкански

В регион Видин средните заплати са най-ниски.
Това сочат данните на националната статистика.
За декември средното месечно възнаграждение на работещите в крайдунавската област е изчислено на 693 лева. В Сверозападния район за планиране, в който влизат областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, най-високи са средните заплати във Врачанско – 1024 лева, следва Ловеч – 858 лв, Плевен с 850 лв., Монтана с 806 лв. и последна е област Видин. В същото време пък миналата седмица се разбра, че депутатите ликуваха заради невиждан скок на заплатите им, за което БЛИЦ вече писа.

В края на декември работещите в страната са били 2 280 000 души. Всеки пети от тях изкарва прехраната си в преработващата промишленост и в търговията.
По данни на Националния статистически институт декемврийските заплати в Северозападния район за планиране са най-ниски в страната, средно 867 лв.
Най-висока в последния месец на миналата година е средната заплата за Югозападния район, в който влиза и столицата. Тя е била 1 341 лв.
По ръст на средното месечно възнаграждение Монтана заема четвърто място , сред петте области от района за планиране. Само седем области в страната имат по-ниска средна заплата за декември от тази за област Монтана.

Източник: БЛИЦ

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_684.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!