Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Forbes: В очите на целия свят Америка е била не лидер, а самодоволен идиот още преди Тръмп!

619933_1_180215-2_big

«Преди пет години украинците повече се вълнуваха за това, какви разрушения за тях и за целия свят ще донесе САЩ, а не за коварните руснаци, за които чуваме ежедневно», с удивление отбелязва журналистът от  Forbes Кенет Рапоза

 

Това се вижда от картата, публикува в Туитър от британското издание  The Independent на  14 февруари, нагледно показваща, кои страни се считат за най-опасни за жителите на планетата

 

The map of the world according to who every country thinks is most dangerous

Feeling apocalyptic right now? You’re probably not the only one. But of course, who you think the bad guys are depends a lot on where you live. Which is what makes this map really interesting. It…

indy100.com

«Според допитването през 2013 година…от САЩ са се страхували дори в годините на Обама», поразен е авторът.
 Но това допитване е било направено година преди «руската анексия» на Крим и две години преди «подкрепяните от Русия сепаратисти да разрушиха голяма част от Донбас», пише авторът.
Ако допитването беше направено днес, то резултатите биха ли били други?», задава въпрос журналистът.
 Отговорът може да бъде намерен чрез последното изследване под названието  World Leadership Survey, проведено от  Gallup.
Според неговите резултати, общо 15 % от украинците биха искали да видят САЩ като световен лидер.
«Това означава, че 85 % от украинците теоретично биха били против идеите за свят, в който едноличното лидерство принадлежи на Вашингтон», отбелязва авторът.
Биполярният свят, начело на който ще стоят Русия и САЩ, са избрали 20 % от украинците.
Болшинството от тях, 53 %, предпочитат варианта, в който нито една от тези страни няма да бъде лидер.
Що се отнася до избора между Путин и Тръмп в качеството си на лидери на техните страни, мненията на украинците се разделят почти поравно: 23 % от запитаните в Украйна избират Путин, а 22 % — Тръмп.
Болшинството жители на Украйна биха гласували за украинец, отбелязва авторът.
Според президента на  Gallup International Кънчо Стойчев, «президентът Трмъп не предизвиква симпатии в света, затова голяма част от населението на планетата отказва да приема идеята за глобалното лидерство на САЩ.
«Вероятно. Но картата през 2013 година не представя в по-изгодна светлина Америка и преди времето на Тръмп», отбелязва журналистът.
Според картата, «светът е считал САЩ за самодоволен идиот още преди пет години», отбелязва авторът, пишейки, че Америка е била призната за «най-лоша» от Мексико, Бразилия и Аржентина в самия разгар на управлението на Обама.
Полша е била единствената страна, която е считала за най-страшни руснаците, а не американците.
Избирайки между Путин и Тръмп в качеството им на глави на техните държави, участниците в допитването на Gallup по целия свят биха предпочели Путин.
За руския президент биха дали гласа си почти една трета от запитаните, в същото време американският лидер е бил избран само от 17 % от запитаните.
Източник: forbes.com
Превод: Петя Паликрушева, News Front

Източник: http://onovini.com/2018/02/forbes-%D0%B2-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BD/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!