Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов отговори на Захарова: Пошегувах се с Путин

„Много внимателно се наблюдава всеки къде и какво се говори по темата за тероризма“.

Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщава novini.bg.

„Системите ни, които са изградени заедно с партньорските ни служби, са перфектни“, заяви премиерът и напомни как Тереза Мей го е помолила независимо, както и да се развива Брекзит, той да остави службите да работят.

На въпроса дали се разбива леда между Турция и Германия, Борисов заяви, че трябва да се върви напред в отношенията между двете страни.

Относно предложението на говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова той да получи руско гражданство и да гласува на президентските избори в Русия, Борисов заяви, че с президента Владимир Путин винаги е бил в добри отношения. „Той би трябвало да знае, че има много вицове, особено за избори. Аз се пошегувах“, каза премиерът.

Припомняме, че преди няколко дни Борисов се пошегува в Брюксел: „Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия, с шега го казвам“. Беше по време на форум на фондация „Ханс Зайдел“. В отговор на думите му говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви: „Бойко Борисов има шанс, той може да получи руско гражданство и да гласува на президентските избори в Руската федерация“. Захарова добави с ирония: „Понякога мечтите се сбъдват“.

Днес Борисов отново подчерта, че се е пошегувал.

Премиерът коментира и скандала от днес с поисканата оставка на шефа на НЗОК от здравния министър Кирил Ананиев. „Виждал съм се с Плочев и сме разговаряли. Тази тема ми се вижда страна. Като се прибера, ще ги поканя на среща и ще видя какво става. Милиарди се вкарват в здравеопазване и все има дупка. А доколкото помня проф. Плочев бе предложен от Николай Петров, а аз имам принцип всеки министър да си работи със свой екип. Ще проведем разговор за оставката и ще видим. Редно е новият министър да си доведе свой екип. Това, което прочетох за заплахи, ще го проверя, като се прибера”, коментира Борисов.

Източник: Епицентър.бг

Източник: http://bultimes.bg/borisov-otgovori-na-zaharova-posheguvah-se-s-putin/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!