Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво общо мога да имам аз с Делян Пеевски? Мислех Радев за добър човек, а той завижда и сипе ярост и злоба…

отговаря1518705700

Доста обвинения се посипаха за Пеевски. За тези, които са забравили – всички гласове на ДПС отидоха за президента Радев – и официално, и неофициално. Какво общо мога общо да имам аз с депутат от опозицията, възмути се Бойко Борисов на летище „София“ в отговор на днешните въпроси на президента Румен Радев за отношенията му с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Аз се срещам с депутати. Всяка община не може да чака кмет от неговата партия да стане кмет, за да имат водоснабдяване, канализация – абсолютно ми е чиста съвестта.

Ако има каквито и да било данни за мой бизнес, защото това е абсолютна лъжа, за нещо общо, което съм направил с Пеевски, го моля да сезира прокуратурата, КОНПИ и каквото иска друго.

Моята добронамереност не трябва да е за мой ущърб. Ако има въпроси към депутатите на ДПС, те се отнасят за тях. ДПС не са ми правили подарък, те гласуваха за падането на правителството, припомни премиерът.

“Вчера казах, че Радев е добър човек, приятел, с който работим добре, но явно съм се лъгал. Явно не може да ми прости, че не сме купили изтребителите. Не знам с какво толкова сме го подразнили, че да сипе толкова ярост, злоба и жлъч.
Ще купим и самолети, но има и по-важни неща, за които трябваше да дадем пари”, категоричен бе премиерът.
Според Борисов в думите на Радев прозира завист: “Европа отчита, че България е стабилна държава, но тя е стабилна не само заради мен, а и заради президента, правителството, че и опозицията”.
Борисов бе категоричен, че има “вероломно нападение към правителството”.
Припомняме, че по – рано днес, Румен Радев реагира с директно обвинение за задкулисни връзки между Бойко Борисов и Делян Пеевски в отговор на вчерашното интервю на премиера в ефира на bTV.

Министър-председателят не атакува директно държавния глава, но направи сериозни забележки за синхрона между „Дундуков” 1 и „Дондуков” 2 и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между институциите.

„Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви в БТА Румен Радев. Той посочи, че Борисов е получил „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували „За” внесения от ДПС закон за КТБ.

„Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, запита държавният глава.

Той подчерта също, че напрежението между МС и президентството се дължи на проблеми като „пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, „скалъпената проверка от парламентарна комисия (за изтребителите – б.р.), прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили”, „липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон”, „катастрофата в инвестициите”, „мизерните пенсии” и др.

Епицентър, Блиц, канал 3

Източник: http://onovini.com/2018/02/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%B0%D0%B7-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!