Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Финландия: До кога ще наливаме пари на Балканите, храним престъпници и олигарси...

Във финландските медии днес се е появил материал с гръмкото заглавие - "Докога ще издържаме Балканите".
В статията подробно се описва кризата в Гърция, но също така се отделя и сериозно внимание на България. Според финландските медии в България корупцията и съдебната система отдавна са си стиснали ръцете и цялата икономика се крепи на парите, които България получава от Еврофондовете.
Също така се припомня на финландските граждани, че те имат едва 13 евродепутати, а страната наречена България 17 депутата в европарламента.
Според Юрки Катайнен, който е заместник-председател и отговаря за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността на целият ЕС, България от години не бележи ръстове, в нея няма истинска икономика, а работни места се откриват само ако има пари от Еврофондове.
Според статията и тринадесетте евродепутата на Финландия, начело с Юрки Катайнен ще обявят тези дни, че страната им отказва да плаща пари под формата на вноска, докато тези пари се харчат в страни като България.

Според финландските евродепутати, парите в България потъват в джобовете на политици и олигарски, а съда и прокуратурата умишлено прикриват корупционните практики години наред.
Така Финландия става третата страна, след Австрия и Белгия, която обяви, че отказва да плаща на ЕС, ако той налива в корупмирани държави и храни организираната престъпност.

Източник: Хак Нюз

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_439.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!