Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращи данни за богаташите у нас! Данъчните изловиха укрити 120 млн. лв.

Средно по 600 000 лв. доходи укриват от НАП богаташите, на които данъчните правят ревизии, сочат изчисленията. В резултат на проверките данъчните събират средно по 60 000 данъци от човек върху скритите приходи.

Средногодишно данъчните проверяват по около 2000 баровци, при които има разминаване между декларираните доходи и реалното имущество. Вследствие на ревизиите се събират по 120 млн. лв. налози в приход на държавния бюджет, казаха от НАП, цитирани от „Телеграф“.

До два месеца ще има резултат и обобщени данни от проверките на богаташи, които прокуратурата разпореди преди ден. На мушката на данъчните са близо 500 баровци, които само за две години рязко станали милионери. 365 човека са придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева.

анъчните ще проверяват също така откъде богаташите имат пари за луксозни автомобили като „Майбах“, „Ролс-ройс“, „Бентли“ и „Ферари“. По време на проверките НАП ще изследва произхода на парите, с които са извършени скъпите покупки. Данъчните ще изискват от проверяваните лица договори за покупко-продажбите, фактури, митнически документи.

Източник: Novinarnik.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/120.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!