Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Направиха ни бедни, прости, сега искат да станем и извратени

Пренаписването на учебниците по история и Истанбулската конвенция били опити за превръщането на народа в стадо.
„Промяната и пренаписването на учебниците по история и Истанбулската конвенция – това са опитите за превръщането на народа в стадо.“
Подобна теза застъпи по бТВ депутатът от БСП Иво Христов, автор на репликата, че българският народ се състои от 80% дебили. След като избухна скандал около тогавашното му изказване, той реши да обясни, че е говорел с метафори. В сегашния разговор отново на няколко пъти добавяше – това е метафора, а метафората била сложно изразно средство.
„България се намира в точка на незавръщане метафорично казано. Точка на незавръщане е, когато сноп от различни по своя характер събития, разразнопорядкови в един момент се събират в една точка, след което системата преминава в друго качество или престава да съществува като система“, каза той.
Соцдепутат: Червената армия спаси евреите, а 80% от населението е дебилно
„Връзката е пряка, който контролира настоящето, определя и миналото, а така и бъдещето. На пръв поглед несъвместими неща, а всъщност са абсолютно съвместими, две страни на един и същ процес – превръщането на народа в стадо за по-лесна манипулация”“, разясни той връзката между влизането в учебниците по история на периода след 1944 г. и Истанбулската конвенция..

После доразви тезата си: „Бъдещето и миналото могат да бъдат пренаписвани, за да контролират нещата господарите днес“.
„Ако тези 45 години са били такъв ужас, не ми е ясно как ние въобще съществуваме днес.Инфраструктура, всичко е създадено от лошия комунизъм“, продължи Христов.
Според него това е начин бъдещите поколения да бъдат манипулирани.
„Като пишете за лагерите в „Белене“, напишете и че България е била 28-ата индустриална сила в света. Напишете и едното, и другото“, даде депутатът от БСП своите препоръки.
Той отбеляза, че след 1944 г. 30 хил. човека са убити, разчиствани са сметки уж под формата на Народен съд.
Но не можело в учебниците да има само това, да не се казват и добрите неща. И не приемал да бъде учен на морал от децата на червената номенклатура.
„Когато децата на червената номенклатура се пребоядисват и ни учат на морал – това ми идва в повече. Не мога да приема да ме учат на демокрация и на морални стойности – децата на червената номенклатура“, повтори той многократно.
„Такава борба за мир ще падне, че камък върху камък няма да остане“, продължи той с мрачните прогнози.
Според него „целта не е нашата генерация, а по-далеч във времето“
„Докато не се опитаме да погледнем на нашата история като обща история – на големи престъпления, но и големи успехи, докато има тези пристрастия, няма да я докараме доникъде“, продължи Христов.
Освен това нито едните били комунисти като комунисти, нито другите антикомунисти като антикомунисти.
„Проблемът на българските елити е, че са исторически плазмодии. Единственото, в което са убедени е, че трябва да бъдат на върха на хранителната верига – и преди, и сега“, даде още оценки депутатът от БСП.
След това разшири темата с мотива за изчезването на българската нация.
„В предверието на едно от най-големите исторически изпитания сме – дали ще ни има като нация, като България. Светът влиза в тежки форми на турболенции, има голяма опасност нацията да спре да се възпроизвежда. Българите са основната жертва на тази трагедия, ако искаме това да бъде страната на българите“, предрече Христов.
Посмодерното обучение казвало, че това не е страната на българите, държавата на българите, „а ни съобщават, че българската нация е съвкупност от общности. Стадото много лесно се управлява“.
После реши да вмъкне и елемента с Истанбулската конвенция.
„Разбивате нацията на общности, правите една мозайка, а след това правите много лесно от това нещо стадо. Стадото лесно се управлява – лишавате го от памет, и метафорично…
Проф. Андрей Пантев преди време беше казал една велика мисъл: „Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости”. Направиха и едното, и другото, аз добавям – сега ще ни направят и извратени“.
"Качеството спада непрекъснато, поради това, че имате непрекъснато генерации, които просто не четат книги, те не разбират сложни послания, не разбират метафори, не разбират неща, които изискват някакъв багаж, някакво въображение, продукт на все по-примитивната форма на социални контакти от една страна. Това води до опростяване в лошия смисъл на думата на социалните връзки, а това води и до печалните резултати, за които ви говорих. Това е точката на незавръщане“, каза още той.
„Българският парламентаризъм деградира от времето на Иван Костов насам. Вижте процеса на приватизация през 90-те години, всичко беше концентрирано в една група хора, която няма нужда от реален парламентаризъм. Икономически силните хора нямат нужда от това“, продължи с анализа си Христов.
Качеството на дебата в парламента падало. Така за малко „щеше да мине такова чудо като Истанбулската конвенция, защото никой не я беше прочел“.
За позицията на БСП, която отхвърля документа, той коментира: Това е шансът на БСП да получи втори живот. Този път да тръгне с народа си“.

Източник: Pan.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_482.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!