Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма ниски заплати, аз плащам по 1860, а чистачките са на 800...

Издънка – така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване, че заплата от 800 лв. в България в момента не съществува.
Той стана обект на критики и подигравки, след като потребители в социалните мрежи показаха обяви, от които се разбира, че в собствената му фирма се предлагат именно подобни по размер възнаграждения.
Пред bTV той обясни, че след случая е събрал информация за „Уолтопия” и вече знае, че средната заплата е 1860 лв., а под 800 получават чистачките в един от заводите: „Нашите са много печени, чисто държат, не е като на летището”.
„Доходите нарастват по една единствена причина – защото има търсене на работници. Заплатите са нараснали много, в „Уолтопия” за 5 години са нараснали два пъти”, подчерта Пенчев.
Според него „България става все по-добро място за живеене и работене”, а заплатите не мърдат само там, където няма предприемачи и в държавните институции („Там не трябва да растат, трябва да ги съкращават”).

Бизнесменът коментира темата с модерното робство във ферми в Западна Европа, като посочи, че ако спрямо работниците не е приложено насилие, то те могат винаги да си тръгнал, ако условията на труд са лоши.
Ивайло Пенчев посочи, че харесва идеологията зад криптовалутите – без правителствени гаранции и посредници, но посочи, че една валута е успешна, ако е сигурен съхранител на стойност и лесно средство за транзакции. Затова и беше категоричен: „Не си купувайте биткойни!”, защото виртуалните пари ще се провалят „като гръм и мълния”.
Очакванията му обаче са блокчейн технологиите и дистрибутираните регистри да получат голямо приложение.

Източник: Блиц

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/1860-800.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!