Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският елит бяга в Кипър, Швейцария - взима и парите си

Руските граждани, които са успели да натрупат състояние, рязко са увеличили интереса си към покупка на имот в Европа.
За 2017 година количеството запитвания и сделки за покупка на недвижимост в европейски държави са се увеличили в пъти в Русия. Това съобщава компанията Knight Frank, специализирана на пазара за имоти.
 
Най-много руснаци са се интересували от имот в Кипър. Четири пъти повече са запитванията за тази европейска държава през 2017 в сравнение с 2016 година.
Повечето сделки руснаците правят в Лимасол, като средният размер на покупката на имот е от 1 до 5 милиона евро. Купуват и офиси в този град, вероятно за отдаване под наем.
 
Три пъти на годишна база  се е увеличил и интересът към Швейцария. Купуват се както жилища, така и офиси и търговски площи.

Два пъти се е увеличил интересът на руснаците към недвижимости в Германия, Франция, Малта и Италия. В Берлин например сделките на руски граждани са предимно за новостроящи се апартаменти с бюджет 1-2 милиона евро.

Във Франция предпочитана дестинация е Кан, в Италия - край езерото Комо. Признаци на възстановяване показва и интересът на руснаците към Лондон, където цените и бюджетите за покупка на имоти са доста високи. Средната цена на сделките тук е 6 милиона паунда.

В същото време продължава и изтичането на капитали от Русия. Днес Централната банка обяви, че през януари частни компании са превели извън страната 7.1 милиарда долара. Това е 2.3 пъти повече от същия месец на 2017 година.

Прогнозите са до края на 2018 година изтичането на капитали от Русия да достигне 16 милиарда долара, но вече има признаци, че това ще бъде надхвърлено. 

Източник: http://dnes.dir.bg/news/imoti-evropeyski-parlament-rusia-putin-ruski-elit-26867836?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!