Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма разделение, обществото е против конвенцията, има гръмогласни НПО, които се правят на "половината народ"...

Отхвърлям обвиненията, че "разделям народа", отправени към президентската институция от група твърде шумни неправителствени организации. Така Румен Радев отговори на отвореното писмо от 40 НПО по повод позицията му по Истанбулската конвенция.
"Мнението на народа е ясно. Над 90 на сто са против този абсурден документ. Тези хора твърдо споделят позиция ми, и това е всъщност тяхна позиция, която аз като президент, съм длъжен да защитавам. Няма разделение. Но има една гръмогласна групичка, която представлява нищожен дял от населението, но се опитва чрез много шум да излезе, че зад нея е половината народ. Това е измама, илюзия, няма хора зад тези позиции, колкото и силно да викат добре платените им агитатори" - написа Радев в профила си във Фейсбук.
Той добаче също, че ако някой се съмнява в това, нека да приеме предложението да референдум. Нека на пряко допитване народът си каже мнението, да видим има ли "разделение", попита държавният глава.

Припомняме, преди няколко дни в Брюксел, той твърдо застана срещу Истанбулската конвенция, докато премиерът Борисов се стреми всячески тихомълком да я прокара, за да не му се скарали "началниците". Позицията на президента направи ситуацията в България непредвидима, защото не е ясно дали ГЕРБ и подкупените им съюзници имат 121 гласа, за да преодолеят евентуално президентско вето.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_54.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!