Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предложих на ЕС да се разшири до Владивосток, те поискаха до Лвов, кажете ми някой мисли ли там?

Предложих още преди години единно икономическо пространство от Атлантика до Владивосток, без визи, без ограничения, и дори - с обща валута. Но получих... отказ. Кажете ми това не е ли глупост, някой мисли ли в този съюз изобщо?
Така руският президент Владимир Путин коментира въпроса с глобалната икономическа позиция на Русия по време на предизборна среща със студенти-икономисти.
"Европа е водила три тежки войни с Русия, за да заграби ресурсите ни. Това са походите на Наполеон, Първата и Втората световна войни. Всичко това е, защото им трябвало "жизнено пространство" и гледаха алчно към нас. Сега могат да получат всичко това, като инвестират, като помогнат и ние да се развием, да достигнем техния стандарт. Политиката на отворени граници би ни дала това, което те имат, а те биха получили достъп до ресурси и ако искат - и да се заселят в празен Сибир. Но вместо това решиха, че границата на ЕС е до Лвов. Дори Украйна не е в ЕС, не я искат, не я планират, само я залъгват, за да не дойде при нас. Е, кажете ми каква е логиката на това? Готов си да водиш войни за нещо, а като можеш да го получиш чрез сделка по мирен път, не искаш. Да не би всъщност всичко, което искат, да е без сделка, и да го искат безвъзмездно, и някак така ако може, руският народ да го няма..." - попита реторично Путин, и бе аплодиран от студентите.

Запитан счита ли, че в бъдеще тази идея може да се възроди, той посочи, че изкуствено създаденият конфликт в Украйна пречи, но може да бъде преодолян. По-трудно обаче ще се преодолее западният егоизъм, който иска само ресурсите, но без руснаците.
"Те изглежда не искат да се грижат за 140 милиона руснаци. Искат само това, което е под краката на руснаците. Но по този начин няма да получат нищо, защото руснаците ще сме тук и след 10 хиляди години. Илюзията, че някак ще заграбят всичко, и ние ще изчезнем, най-много да ги доведе до четвърти обречен поход, който ще приключи по същия начин. Затова казвам, че в Запада никой за нищо не мисли. Те не са в част с историята, с реалностите, със съвременните правила. Мислят средновековно и затова градят една феодална империя, наречена ЕС, от която отделните покорени народи все повече искат да се откъснат. ЕС ще приключи като Свещената римска империя, империята на Наполеон и империята на Хитлер. Допускат се едни и същи грешки. Надявам се мисълта и здравият разум да започнат да проникват там..." - завърши Путин.
Припомняме, че ЕС постепенно залязва като икономически лидер, изместван от Китай и САЩ. Основна причина за това е егоизмът вътре в самия съюз, както и дефицитът на ресурси. Партньорство с Руси изглежда единствена разумна опция, но вместо това ЕС измисли санкции и води груба русофобска политика. Това го отдалечава от собственото му възраждане.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_186.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!