Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев Скочи срещу Румен Радев: Той е подмолен и не е никакъв европеец!

Росен Плевнелиев не пропусна за пореден път да удари приемника си президента Румен Радев. А повод за новата порция остри атаки срещу настоящия държавен глава, се оказа пак раздорната Истанбулска конвенция.

Румен Радев действал в синхрон с БСП, която пък се е преврнала в антиевропейска партия, изригна Плевнелиев. Припомняме, че преди дни насред Брюксел Радев се изказа остро срещу приемането на спорния документ. БСП пък на два пъти получиха заплашителни писма от ПЕС, че ако не подкрепят Конвенцията, ще бъдат изключени от европейското семейство на социалистите.

В тв. интервюто си Плевнелиев се изцепи още, че президентът Радев проявил двуличие по много въпроси, не само по Истанбулската конвенция. А тази му подмолност била много опасна за България.

В последните дни, върху действащия ни президент се изля страховита канонада от обвинения и нападки, заради категоричната му позиция срещу Истанбулската конвенция. Първи атаката поде лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че президентът не бил добре приет в Европа, защото се изказал срещу неправителствените организации (НПО-та), които ще изземат много от функциите на държавата, ако бъде приета Истанбулската конвенция.

Веднага след него в атаката се включи Плевнелиев, който не пропусна да оплюе Румен Радев, като го обвини, че не бил достатъчно европеец и не подкрепял убедително евро- атлантическите ценности. „За разлика от Радев, аз съм много добре приет в европейските среди“, похвали се Роско. И не излъга. Заради многото на брой национални предателства, които извърши като президент, той се превърна в любимец на неолибералното лоби в Европа и САЩ. Бил получил множество признания за работата си – и когато бил действащ държавен глава, и вече като бивш такъв. А наскоро пък го удостоили и с награда от еврейската фондация „Шалом“.

Плевнелиев наскоро основал своя фондация, по подобие на много свои западни колеги. И въпреки че нямал намерение да се връща в активната политика, чрез нея щял да помага, с каквото може, на майка България.

Сергей Станиишев пък, въпреки че е социалист, е също толкова старателен в изповядването на неолибералната идеология, също като Плевнелиев. За награда, че предаде и съсипа БСП през 2013 г., като реши да предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, той получи един от най- висшите постове в Брюксел – този на лидер на европейските социалисти ПЕС. А сега същият се бори за още един мандат. Но за да го спечели, трябва да наложи на всички партии от ПЕС да приемат Истанбулската конвенция. БСП обаче му се опънаха много здраво и засега са непрекленонни по въпроса. Като дори заявиха, че не им пука, ако ги изключат от ПЕС.

Ляво и дясно, демократи и социалисти – тези политически доктрини отдавна вече не важат. Неолибералното лоби оеднаквява всички – стига да подкрепят политиката на глобализма, която изключва принадлежност към род и родина. Но ловко използва старата ляво-дясна терминология и координатна система в политиката, за да обърква обществата и да ги манипулира в своя полза. В същото време, партии като БСП и политици като президента Румен Радев, стават неудобни за глобализма и срещу тях той води войни. Заради стремежа им да водят национална, а не глобална политика. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%82%D0%BE-179765/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!