Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание: ГЕРБ Гладува! Цветанов, Фандъкова и Иван Тотев се писаха Протестанти, за да закусят с Тръмп! Резултатът от срещата: Снимка с Морган Фрийман! Виж Тук:

Резултатът за България от миналогодишната молитвена закуска – снимка на Цветанов с Морган Фрийман

Цветан Цветанов води в САЩ на молитвената закуска с Доналд Тръмп трима от най- изявените кметове на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова (София), Иван Тотев (Пловдив) и Димитър Николов (Бургас) С тях е и депутатът Пламен Нунев от Русе, похвалиха се от централата на ГЕРБ.

Новината се представя от медийните лизачи на властта като някакво голямо международно признание и успех. А всъщност става въпрос за едно формално, но пък изключително скъпоструващо на държавата ни мероприятие. Защото на тази задокеанска разходка не ги води Цветанов, а ние – българските данъкоплатци. Разходите за пътуването и престоя в САЩ на въпросните политици, са изцяло за наша сметка. Платили сме им също и прескъпите куверти за закуската с Доналд Тръмп, с която се хвалят от централата на ГЕРБ. И най-важното – въпросната закуска е преди всичко религиозно събитие, организирано от Протестантската църква. (?!?!?!)

Цветан Цветанов обаче се похвали, че отива за рекордния пети път на традиционната среща с американския президент (пак да повторим- среща на протестантите), която се провежда всяка първа седмица на месец февруари. Истината е, че срещу солиден куверт, на нея може да отиде всеки бизнесмен, който си плати. А също така политик, религиозен водач, учен, културтрегер и пр. Никой не ги кани – просто си плащат, за да присъстват и да си начешат егото.

Ето какво написа по въпроса в профила си във фейсбук психологът и академик в БАНИ Петър Иванов:

Цецоу и още едни хора от властта, че и Фандъкова и тя, бая народ, със семействата си, естествено, щели да ходят с нашите пари молитвено да закусват в САЩ. После се връщали.

Закуската била каубойска попара с пържени филийки, арпаджик и варено цвекло.
Преди закуската щели да се молят и да пеят псалми, на английски език.
Всичко това се организира от една протестантска църква. Тя кани всеки, който си плати една доста голяма сума за куверт, тази сума е дарение за същата църква.
Канят и протестанта Тръмп, ама тази година той май няма да отиде, само ще даде парите. Освен българите няма други европейци.

Всичко става в протестантски храм.

Нашите всъщност не бяха ли източно-православни? Що ходят да се молят в чужди църкви?

И що всичко – пътни, дневни, спане, ядене, куверти, подаръци, командировъчни, джоб парасъ и др. – плащаме ние, бедните данъкоплатци в най-бедната държава на ЕС? Що ве?

Но какви, всъщност, ще правят там нашите ганьовци, освен че ще си хапнат? Може би се надяват да си направят селфита с някоя известна личност, да се ръкуват с този- онзи… в най- добрия случай. Да засвидетелстват пълното си подчинение пред американската държава и нейната политика. Да целунат ръка на бащицата Тръмп. Ще обещаят още по- усърдно да работят за разширяването на НАТО на Западните Балкани, за да се сдобият янките с още няколко военни бази в региона.

Защото никой от тамошните политици, отвъд океана, не се интересува конкретно от България. От това, че сме най- бедната страна в ЕС. Че нямаме икономика. Че пенсионерите ни взимат унизително ниски пенсии. Че не можем да задържим нито един млад човек в страната. Че сме затънали в корупция и държавата ни е разграден двор. Това определено не ги интересува!

САЩ и НАТО се интересуват само от това да разпрострат алианса си и на Западните Балкани, за да имат повече военни бази в региона, от които да скърцат със зъби на Русия. А управляващите от ГЕРБ са се наели с измекярската роля да притиснат Македония и Сърбия, белким и те се превърнат в същите жалки и парцалви слугини в полза на господаря САЩ.

Бойко Борисов вече на няколко пъти ходи да обяснява в Сърбия колко е хубаво в ЕС и какъв престиж е да имаш бази на НАТО в държавата си.

Приобщава Македония с инфраструктурни проекти, легитимира църквата им (която е българска автокефална), така че безпроблемно да бъдат приети навсякъде. Гърция се тресе от протести и не дава името „Македония“, защото било „гръцко“. А Бойко гък не обелва по въпроса, че македонците са си чисти българи. Сакън, да не ядоса задокеанските господари.

Българският премиер обеща на западните си ментори да бъде любезен домакин на срещата между лидерите на ЕС и турския президент Таип Ердоган, която ще се проведе на 26 март във Варна. Нищо, че същия месец е Националният ни празник, който тази година е юбилеен – 140 години от Освобождението от турско робство. Но Ердоган бил изнервен заради проблема с бежанците и не спира да заплашва, че ще ги пусне към Европа, ако турските граждани не получат право да пътуват безвизово в ЕС.

Ето с такива „невероятни постижения“ във външната политика не спира да се хвали Бойко Борисов. И праща свои емисари да закусят с Доналд Тръмп. Но само след като си платят кувертите! Ето такъв анализ няма да намерите в националните медии, до една продали се на ГЕРБ. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A-179786/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!