Tyxo.bg counter

Каракачанов: Европа и България имат сериозен демографски проблем. „Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата“. „Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС...

Пробутват ни така наречената „джендър идеология“, коментира вицепремиерът Каракачанов тази сутрин.
„Полът е биологична категория, а не социална".
Това заяви за „Събуди се“ лидерът на ВМРО. Преди дни той предложи  предложи нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.
„За съжаление, една добра идея – да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената „джендър идеология“. В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като „социален пол”, „нетрадиционни роли на пола“, изтъкна Каракачанов.
Министърът на отбраната подчерта, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: „Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата“.

В същото време той беше категоричен, че не е хомофоб.
„Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС. Вземете логиката на създаването на Съюза. Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото“, изтъкна вицепремиерът.
Той коментира и думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече идеята му за референдума „глупотевина“.
„Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можа да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той“, заяви Каракачанов. И подчерта няколко пъти: „Няма да приема някой през медиите да ми дава акъл! Достатъчно голям съм и образован, за да допусна този тон“.

Източник: Епицентър.бг

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_8.html

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни