Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР министърът: Няма регрес към мутренските времена

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев оспори пред БНР тезата, че мутренските времена се завръщат и властта е безсилна пред престъпността.
През 2016 година имаше 79 убийства. От тях са разкрити 67. През 2017 година – 95, а от тях са разкрити всички без едно, тоест 94. Виждате как работи полицията. Като министър съм доволен, защото виждам активността, виждам желанието, с което хората работят. Като гражданин искам убийствата веднага да се разкриват, но не стават веднага нещата. Трябва да бъдем перфектни, трябва да намерим доказателства, така че те да издържат, обясни министърът.

Трябва да се знае, че всеки, който наруши закона, рано или късно ще понесе неговата тежест. Ще усилим работата на собствената ни лаборатория, добави още Радев и продължи:  "Ще има преструктуриране в Института по криминалистика. Колегите са много добри, но понякога експертизите са толкова много, че се налага да използваме и частни лаборатории както в случая с шесторното убийство в Нови Искър".

Няма по-добре пазена граница от българската. Такава е оценката на министрите на вътрешните работи в ЕС и това е очевидно, коментира вътрешният министър.

"Ние построихме такава механична ограда за близо 30 километра. Сега я насищаме с европейски средства, които използваме за камери, лазери. Днес сутринта дежурният ми докладва: 0 мигранти на вход, 0 мигранти в страната, 0 мигранти на изход, а такъв натиск имаше през 2014, 2015 година", напомни Валентин Радев.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/prestapnost-mvr-kabinet-borisov-3-26847433?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!