Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: "Нацията е в демографска криза, а ние ще учим децата как да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български ценности"

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов не се отказва от идеята си за референдум за гей браковете, въпреки че колегата му Валери Симеонов е против.
По-рано днес Симеонов заяви, че никога не би се съгласил да се дават милиони левове държавни пари за такава "глупотевина".

Няколко часа по-късно, в отговор на въпрос стабилна ли е управляващата коалиция предвид разминаването им, Красимир Каракачанов коментира пред журналисти:

„Валери Симеонов е с 10 години по-голям от мен, държи да му викам батко. Този път съм пропуснал да се консултирам с него, но смятам, че съм прав. Ако смята, че въпросът не трябва да се изяснява, е негово лично мнение, аз имам свое“.  

По думите му - ако българските граждани кажат "Да, ние сме за еднополови бракове" - чудесно, ако кажат "Не" - още по-добре.

"Нацията е в демографска криза, а ние ще учим децата как да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български ценности. Има разлика между хомосексуализма и еднополовите бракове, както и между хомосексуализма и трети пол. Не се бъркам на никого какви са сексуалните му предпочитания, не налагам на никой какво ще прави под юргана и не искам някой да ми налага на мен, че има трети или 14-ти пол. Крайно време е да спрат да ми налагат и обясняват, че имало трети пол“, каза още лидерът на ВМРО.

Той беше категоричен, ако искаме да успокоим обществото бързо, трябва да хванем бика за рогата и да направим референдум "за" или "против" "еднополовите бракове, три и повече пола, джендър идеологията в учебните програми".

"В Хърватия и в Унгария са "заковали" въпроса с един референдум - "за" или "против" третия пол, еднополовите бракове, да направим като тях. Веднъж завинаги трябва да се приключи "с тази безсмислица", а отговорът на обществото е начинът темата да бъде затворена", подчерта Каракачанов.

По думите му с Истанбулската конвеция и впоследствие с други законодателни промени ще ни бъде наложено да приемаме еднополови бракове, джендър идеологията и трети пол.

"Това е политика, която се налага не много демократично от определени европейски кръгове на страните-членки на ЕС", посочи вицепремиерът. 

Преди това в кулоарите на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вече заяви, че подготвят референдум за конвенцията, коментира, че предложението на Каракачанов и въпросите ще бъдат обсъдени от социалистите на заседание на парламентарната група. Как ще бъде формулиран въпросът в референдума ще реши пленарната зала, подчерта тя, след като вчера от партията го коригираха.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/batko-krasimir-karakachanov-%D0%92aleri-%D0%A1imeonov-istanbulscata-conventzia-26841454?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!