Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ ни вкарват в дългова спирала, не остана никаква икономика, ще стане страшен погром след 2-3 години...

България навлиза в дългова спирала, което значи – икономическа дупка, от която трудно се излиза, предупреди експремиерът Пламен Орешарски.

В момента се теглят заем след заем, което само по себе си не е фатално. Фаталното е, че нямаме с какво да покрием тези пари и да ги върнем, защото на практика нямаме никаква икономика.

Кабинетът „Борисов-3“ не прави нищо друго, освен да тегли кредити и да обявява, че страната е стабилна икономически. В случая обаче такава стабилност е синоним на пълен застой и погром. У нас нищо не се развива, няма икономика, не се отварят нови работни места и няма откъде да се формира печалба. Методично и из корен се унищожава дребния и средния бизнес, а в същото време липсва воля да бъдат разобличени и извадени на светло едрите риби в сивата икономика.

Социалните помощи, детските надбавки и пенсиите на хората у нас всъщност се плащат от заемите, които теглим, защото икономиката ни на практика не формира никаква печалба. В един момент обаче спиралата ще се разтвори. Харчовете ще станат много по-големи и или трябва да се теглят нови заеми, или да се орязват пенсии и добавки.

А това значи, че ни предстои страховита всепомитаща криза, от която не може да се излезе лесно.

Орешарски препоръча на хората да не гледат какви са сумите на взетите заеми. Сами по себе си те не са страшни. Ако можехме да връщаме кредити, нямаше да има проблем. Но ние не можем. Трябва да се гледа външния дълг, каза бившият икономически министър. Ако той расте, а за жалост въпреки заемите нашия дълг расте лавинообразно, тогава положението е тревожно!

Тогава тръгваме надолу и само след няколко години ще се превърнем във втора Гърция на Балканите.

Разбира се, тогава ГЕРБ веднага ще се отърве от властта и ще остави някой друг да му вади за втори път кестените от огъня. И когато този някой позакрепи положението, соросоидите ще организират пак протести да го свалят и да върнат про-американската партия ГЕРБ отново на власт.
Припомняме, че докато беше министър-председател Орешарски поиска да изтегли един милиард заем, за което беше попилян от платени тълпи на площада.

Наскоро правителството на ГЕРБ изтегли над 16 милиарда и дори вечния дисидент Николай Колев – Босия не хвърли един дежурен домат по парламента.

Икономическото заробване на държавата от страна на САЩ, големите световни корпорации и техните местни марионетни политици продължава пред овчедушния поглед на народа, който вече е дотолкова зомбиран, отчаян и объркан, че не протестира, ако няма кой да му плати.
А когато пропаднем в дупката, което ще се случи съвсем скоро, и да протестираме, вече ще е късно.

Парите ще са в офшорки, държавата – фалирала…
А българите…ратаи в Англия, Германия или Турция…
Skandalno.net

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/2-3.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!