Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румъния ни подмина като пътен знак. Борисов може да отиде в Брюксел и да целуне големия си приятел Юнкер

Случи се това, което всички предвиждахме: ЕК ще сваля мониторинга от Румъния, а ние продължаваме с каска и каишка.
Не злорадствам, макар, че и такава мисъл ми минава – натрити са нечии самодоволни носове.
По-скоро съм бесен на т.нар. управленски елит, съставен от простаци, лъжци, крадци и лицемери.
И не сме виновни ние, както често се упрекваме, защото сме си ги избрали. Те са там, защото манипулират и фалшифицират избори. Прав е Цецо, ГЕРБ осигурява справедливост. Румъния напред и нагоре, а ние в киреча – това наистина е справедливост, осигурена от 8-годишно безпътно управление.
Любопитен е пътят до киреча. Той е труден, но затова пък не е славен.
Пеевските медии ни заливат три и половина години с водопад от обвинения срещу банкера Цветан Василев и втори водопад с успехите на властта. Банкерът правел всичко да съсипе държавата, а ГЕРБ с Борисов, Цацаров и Пеевски я водели към светли бъднини. Василев крал милиарди, изнасял ги с чували, камиони и самолети в неизвестна посока. Бастисал и много фирми, предприятия и заводи. После се скрил в Белград, защото го е страх от гнева на вложителите. Освен това Василев, в сговор с гадни олигарси като Огнян Донев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Гриша Ганчев и пр. наливал пари в „барутни“ заговори срещу властта и най-паче срещу Н.Пр. както се бе изтипосал човекът от Банкя на поканите за откриването на европредседателството.

Наливал милиони и на медии, които да критикуват властта и прокуратурата. Накратко: бандит, готов за въжето. Каквото и да каже Василев от Белград в интервюта, държавното обвинение го подминава с презрение или с краткото: Не коментираме човек, който е съсипал банка, вършил престъпления, манипулирал, крал, мамил и пр. Бре, вика си народа, тоя ще да е голям душманин. И цъка с език и се хили угодно на Бойко. Само че, който е чел Иван Хаджийски и Константин Иречек знае, че нашенецът дълбоко се съмнява във всичко. Подхилва се, но си има едно наум. В случая то е, че Василев не е осъден и би трябвало думите му поне да се проверяват, щото ако са верни – майка плаче, грамофон свири, ще е много мек израз…
Да надникнем в отбора на честните, неподкупните, моралните, строгите, но справедливите. Борисов каза в Брюксел, че е некорумпиран и затова населението го избира за вожд вече три мандата. Така е и той наистину управлява 8 от общо 10-те години в ЕС. През това време ни проглуши ушите с колосалните си успехи, които ни заковаха в статистиките като последни по доходи, най-бедни, най-корумпирани, най-болни, най-необразовани, най-лошо лекувани, най-недоволни, най-пиещи, пушещи и дрогиращи се, с най-много насилие сред подрастващите, с най-стари коли, най-мръсен въздух, най-малко инвестиции, висока престъпност, загиващи села, най-малко бебета, най-много умрели, топящ се народ…
Прокуратурата, на която шеф е Цацаров, се ползва с 6-7% обществено доверие. Провалиха се всички прехвалени и шумно рекламирани акции като заговорът за убийството на Пеевски, цирка с бюлетините „Костинброд“, т.нар. „Килъри“ 2, 3, 4… ЦУМгейт, яростните обвинения срещу Фонда за лечения на деца в чужбина и пр. и пр. Вчера ни разсмяха с поредния епизод от сериала на шутовете: ще проверяват скъпите имоти и коли на богаташите. Безмозъчен тръст ви казвам! И най-премръзналото врабче под стряхата в Банкя, ще изчирика с грипен фалцет, че тоя филм сме го гледали и е страшно тъп.
И докато ни баламосват с палячовщини, другарят Пеевски продължава да придобива по криминален начин активи на КТБ. Даже измисли, заедно с още двама като него, закон за спасяване на същите активи. Ако сте се чудели какво точно е перверзия – това е. Пеевски спасява банката, която затри. Д-р Менгеле спасява оцелелите от Аушвиц…
Бойко обаче е зает със световните проблеми и не му до проверки на Пеевски. Освен това въобще не му дреме на дедовия, че цъкането откъм масите се засилва. Засега от това цъкане не произтичат протести и бунтове, или пък са рехави и малобройни, но бентът веднъж се къса и тогава става страшно. Но това е друга тема.
Сега да ударим чертата.
Цветан Василев коментира разкритията на журналистката Люба Кулезич за дадени пари на известни лица от главния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов и касиерката Юлия Илиева. Те, видите ли, в показания по делото „КТБ“ заявили, че са раздавали пари от фирми, свързвани с Василев, на въпросните лица. Той им бил наредил, ама устно, нямали писмени заповеди, нито били съставили задължителните счетоводни документи. Гаранция за думите им са самите те. Което е доста любопитно. Сещам се за надписа в централата на ЦРУ в Ленгли: Тези, които предадоха нашите – утре ще предадат вашите, и си мисля, дали това е тежката артилерията на обвинението. Защото ако е това не е тежка, а лека, при това не е никаква артилерия. Черешово топче не е. Дори пиратка не е.
В интервю за Фрог нюз Василев направи сензационно разкритие: Пеевски многократно му казвал, че носи по 100 хиляди евро на главния прокурор Цацаров всеки месец. Казвал му също, че давал дебели пачки и на други хора от властта и политиката. (В книгата си „Господари на моргата“ описвам мой разговор с Борисов, в който той кава, че знае кои са се облажили и ги наблюдава. Предполагам, че ги държи в зависимост.) Василев имал доказателства, но засега нямало да отваря кутията на Пандора. Скоро обаче и това щяло да стане. Употребих сензационно разкритие, но не е точно така, защото всички отдавна имаме съмнения. Вече са значително по-малко…
И моментално, като на пружина, пред камерите се появи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова – жената с бретонче а ла 1968-а. Прави го всеки път, когато Цацаров я включи в контакта. Та Арнаудова вика, че няма да коментира твърденията на човек, който е виновен за фалита на банката и обвиняем. Какво тук значи някакъв си прошляк, беглец и милиардокрадец. А пък населението, кой знае защо, се сеща точно в този момент за „колосалните“ 6-7% обществено доверие. И цъкането се засилва. Дали наистина Арнаудова и началникът й смятат, че отричането на всяка Василева дума вдига спаружения им рейтинг? Човешкото същество не може да е чак толкова загубено. Дори и нечовешките същества. Друга ще да е причината. Например петнайсетината пъти, когато Пеевски е ходил при Цветан Цветанов да го уговаря колко подходящ е Цацаров за главен прокурор. Или действията на Цацаров срещу „убийците“ на Пеевски, които се оказа не били убийци. А ако все пак допуснем, дори само за миг, че банкерът казва истината? Според скалата на сър Артът Конан Дойл това са перфектни мотиви за поведението на обвинител №1 и хора от все по-тесният му кръг.
Това, че Цветан Василев е държал до себе си хора като Пеевски, Бареков и Лазов е укоримо. Вече плаща за кадровия си „подбор“ – точно те му се „отблагодариха“ по най-подходящия начин… Ще му държи влага цял живот. Това обаче не го прави автоматично престъпник. (Колко странен е животът. Всички укоряват Василев за Пеевски, а търпят великодушно близостта на същия с Борисов, Цацаров, Цветанов…) На прокуратурата много й се иска Василев вече да е осъден и затова повтаря ли повтаря, че е виновен и е водач на ОПГ. Моделът е действал безотказно по времето на Вишински, когато мнози са изчезвали като „врагове на народа“. Нещо подобно се наблюдава и в действията на сегашния генпрокурор на Русия Юрий Чайка, на когото нашият Цацаров е голям приятел и последовател. Обвинението посочва съмнителния елемент и той бива отстранен. Простичко и ефективно.
Нахалният Василев обаче е жив и Пеевски, Цацаров и Борисов не могат да преглътнат този факт. На всичкото отгоре същият този Василев стана причина в САЩ да започне разследване по закона „Магнитски“ за това дали Цацаров и Пеевски са използвали корупционни практики, за да съсипят КТБ.
Не ме разбирайте криво. Не защитавам Василев – той си има адвокати. Но съдът единствен има право да се произнесе дали той и неговите колеги са виновни или не. Дотогава всеки гражданин може да прецени на кого да вярва: на Василев или на Цацаров. На Василев или Пеевски. На Василев или Борисов. Дано успеем да чуем аргументите и на двете страни в съдебната зала. Дано, защото вече се говори, че прокуратурата иска процесът да стане закрит, защото, видите ли, щели да се разкрият важни тайни. Това обще повече засилва мнението, че 7-те процента доверие в държавното обвинение са силно завишени.
А иначе, както би казал Борисов, и арменския поп разбра, че Румъния ни подмина като пътен знак. Не му остава нищо друго освен да отиде в Брюксел и да целуне задника на големия си приятел Юнкер… На мен не ми е приятел.

Огнян Стефанов, Фрог нюз

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_119.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!