Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корупцията е "вестникарско внушение"...

Нашата страна има от най-високите ръстове на икономиката и в този аспект корупцията остава вестникарско внушение, заяви днес финансовият министър Владислав Горанов на 12-та среща на бизнеса с правителството.
Според него не е вярно, че България е най-корумпираната европейска държава.Той смята, че естественото място на България е в клуба на богатите страни от европейския център и затова било нормално да се присъедини към еврозоната.

Горанов съобщи добра новина като доказателство за правилната политика на ГЕРБ: "България става по-привлекателна и миграцията се обръща. От 2012 до 2016 година около 40 хиляди души са се върнали в страната. Докато в началото са се връщали хора на 40-65 години , напоследък се връщат все по-млади.

Въпреки това бизнесът трудно намира кадри, защото системата на висшето образование девалвира. Правителството ще продължи да увеличава минималните доходи, за да ги приближи до средните за Европа. Ако през 2007 година БВП на човек от населението е бил 28% от средните нива на Европа, през в 2017 г . отчитаме близо 50 на сто БВП на глава от населението от средните за ЕС", каза Горанов.

Източник: Гласове

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_459.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!