Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин предлага 50 самолета и 700 танка, ако напуснем НАТО... безплатно...

Русия вероятно ще разшири програмата за безплатно въоръжаване на Сърбия с други страни, склонни на сътрудничество.
Това става ясно от документ на руското военно министерство, публикуван на сайта му. Според предложението, което трябва да бъде подписано от президента, преди да влезе в сила, Русия следва да окаже "техническа и логистична помощ" на всеки, който пожелае сигурност, извън колективните структури на НАТО.
"Ако една държава излезе от НАТО, тя ще е доста слаба сама по себе си. В НАТО почти всички държави пестят от въоръжаване като се опират на останалите да ги пазят. Ако някой напусне блока, ще се озове със собствената си малка армия, срещу обективната реалност. Ние можем да помогнем в този случай." - пише в доклада.
Руската помощ за Сърбия е някакъв еквивалент на американската помощ за Израел, и донякъде - на доскорошната военна помощ от САЩ за Гърция и Турция.

В общия случай, това е годно въоръжение, но от по-предно поколение, което се предоставя безплатно, защото е подменено.
Така Русия достави изтребители Миг-29 и танкове Т-72 на сърбите.
По-натам в документа има таблица за това какво въоръжение на кого може да се достави. Накратко - то зависи от гъстотата на населението и от стратегическата позиция на държавата.
На база на тази таблица, излиза че България следва да получи 45-50 самолета и 700-750 танка. Има данни и за други видове оръжие, но тези са най-важните.
В прогнозата обаче се изказва съмнение дали тази техника ще може да се ползва веднага, поради липсата на кадрови състав. България със сигурност няма някъде около 3000 танкисти, които да влязат в танковете. При самолетите обаче изглежда пилотите ще стигнат.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/50-700.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!