Tyxo.bg counter

Мощен шамар от Германия за България: Никакъв Шенген! Там е голяма корупция и организирана престъпност!

big_big_2_

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу приемането на България в Шенгенската зона, съобщи БНР.
Според него това е позицията и на неговия Християнсоциален съюз - баварският партньор на управляващия Германия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел.

"В дългосрочен план членството на България и Румъния в Шенген не само е желателно, но и задължително. Искаме всички страни-членки на ЕС да се интегрират в структурите му, но в момента приемането на България е изключено. Още е рано за това", категоричен е Херман в интервю за в. "Ди Велт", цитирано от БНР.

Според баварският вътрешен министър разширяването на Шенген не може да става за сметка на сигурността на германските граждани. Херман също така подчертава, че "все още е опасно да приемем България заради високото ниво на корупция и големите й проблеми с организираната престъпност", предаде bulnews.bg.

Баварският вътрешен министър смята, че тези проблеми поставят под въпрос сигурността на границите. "Няма как да обясним пред гражданите си, че връщаме границата с Австрия, за да се борим с бежанската криза, а в същото време махаме границите с България и Румъния. Още повече, че България е и външна граница на ЕС", допълва Йоахим Херман.

https://petel.bg/Ekskluzivno–Moshhen-shamar-ot-Germaniya-za-Balgariya–Nikakav-SHengen–Tam-e-golyama-koruptsiya-i-organizirana-prestapnost__248837 

Източник: http://onovini.com/2018/01/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни