Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ревизоро с яростна атака по милионерите! Бившият шеф на митниците със сериозно предупреждение

„Проверката ще дисциплинира. Поне всеки следващ ще знае, че когато си купи скъпа кола или апартамент, ще трябва да докаже откъде са доходите“.

Това заяви Емил Димитров-Ревизоро по повод разпоредената от главния прокурор проверка на богаташи с палати за над 500 000 лева и собственици на „Ролс-ройс“, „Ферари“, „Ламборджини“, „Майбах“ и „Бентли“.

„Резултатът няма да е толкова бомбастичен, колкото повече си мислят. Превенцията ще е добра при всички случаи”, каза Ревизоро пред bTV.

„Целият проблем е да се види дали наистина има тези пари. Движат се скъпи коли, а не виждам икономиката да е в чак такъв подем”, коментира той.

Във връзка с пробива в Българската акцизна централизирана информационна система  (БАЦИС) Димитров заяви, че темата е била доста политизиран.

„Безспорно в митниците е имало проблеми и нарушения, но те са отстранени след един сигнал през 2016 година. Компетентните органи също са били уведомени. Тази тема е приключена. Въпросът е същата фирма ли трябва да продължи да се занимава с изграждането на такива системи? Това е касовият апарат на държавата. Митницата и НАП са двете институции, които събират пари в държавата. Те направиха много добри неща и крачки напред през изминалата година. Това е атака срещу тях и финансовия министър Владислав Горанов. Той е вторият човек във властта след премиера Борисов. Всички останали харчат, само той събира пари. Той може да провали премиера с неизпълнение на програмата. Ударът беше срещу финансовият министър. Зад него стои опозицията и това беше премерен удар”, посочи Ревизоро.

Източник: БЛИЦ

Източник: http://bultimes.bg/revizoro-s-yarostna-ataka-po-milionerite-bivshiyat-shef-na-mitnitsite-sus-seriozno-preduprejdenie/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!