Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-министър Сачева е виновна за джендър въпросниците в столичните училища

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева, близка на вицепремиера Томислав Дончев, който я гласи за министър в свой бъдещ кабинет, е конкретният отговорник за пускането на „джендър” въпросници в софийските училища. Това научи 19 минути от високопоставен източник в правителството. 
Скандалното е, че това става независимо от отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция от ГЕРБ евентуално за лятото, което граничи с безкрайността.Напомняме, че вбългарското училище не се позволява обучение по вероучение и православие, а министерството забрани на съпругата на президента да посещава учебни заведения и да се среща с децата там, за да говорят за България.
Не са тайна връзките на Сачева с неправителствения сектор, като до неотдавна тя поддържаше участие, не просто в NGO-та, но и в техните ръководства, незвисимо от законовата забрана за лица с нейните позиции на заместник-министър в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, на съветник на вицепремиера в служебното правителство и на заместник-министър в МОН сега.
Това е трети пореден медиен скандал, забъркан от неумелата администраторка, която по професия се очаква да е специалист по връзки с обществеността или поне за такава се представя. Предшината буря, която предизвика в обществото, бе с неверни твърдения за непробиваемост на нет системата на образованието, след като сайтът Биволъ вече беше извършил проникване и доказа колко некадърно е направена.

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!