Следвайте "Буднаера" в Телеграм

При Борисов България продължава да е най-зле. Корупцията се увеличава

Корупцията в публичния сектор се увеличава.

През последните години при Борисов България продължава да е най-зле.

Турция е по-зле по отношение на борбата с нея, но икономически е по-добре. За непотизма, корупцията си струва да се говори и да се превърне в тема за вот на недоверие, това заяви в предаването „Хайд парк” политологът Петър Чолаков.

В същото време се наблюдава „политически картел“, при който дори патриоти и етнически партии заемат сходни становища, допълни политологът.

Няма нов гейт, затова се спихна темата за корупцията в НС. Появиха се нови теми като тази за Пирин, което допринесе за замяната на разговора за корупцията с този за качеството на демокрацията, коментира социологът Първан Симеонов.

Случващото се в политически план се разглежда по линията консерватизъм-либерализъм. Консервативното е идеалнато убежище за беззаконие. Разказва ни се битов консерватизъм. Това обединява целия парламент, като има теми, които не са докоснати, продължи Симеонов.

Темата за консерватизма е полудяване на политическия компас. На Балканите сме като бермудския триъгълник, взе отношение Чолаков.

Двамата гости коментираха и речта на президента: „Радев се опитва да говори на десет езика. Опитва се да говори на езика на едната опозиция, на другата опозиция”, заяви Симеонов.

„Работата на президента е да бъде коректив. Той трябва да казва нещата право в очите и го направи. Той заяви, че има атрофия, че има корупция. Има усет за теченията, които са различни от опозицията”, смята Чолаков.

Източник: https://frognews.bg/novini/sotsiolog-pri-borisov-balgariia-prodaljava-nai-zle.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!