Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанасова: Спи ли спокойно Нинова - синът й живее в САЩ, където еднополовите бракове са разрешени

За никого не е изненада, че ГЕРБ е единствената партия, която може да чуе аргументи. Неведнъж досега сме коментирали въпроса дали има диалог с гражданите и с неправителствените организации. Достатъчно демократични сме, за да чуваме друго мнение. Има редица страхове по тази тема, според мен неоснователни, и затова решихме да дадем възможност за сериозен дебат и разяснителна кампания какво е това Истанбулска конвенция, обясни пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Голяма част от коментаторите на този въпрос не са я чели. В обществото ни се насадиха страхове, които са в голямата си част безпочвени", допълни тя.

Атанасова отрече да е получавала есемес от премиера Бойко Борисов за отлагане на гласуването по ратификация на конвенцията.

"Готова съм да предоставя телефона си, за да проверите", каза тя.

"Темата стана политическа, а не трябва да е така, защото конвенцията засяга насилието. Мерките срещу домашното насилие стои извън дневния ред на обществото. Изведнъж някой каза, че в конвенцията съществува думата "трети пол" и обществото ни реагира. А такова нещо в нея няма", каза още Десислава Атанасова.

По думите й проблемът в политиката е лицемерието, а не различните мнения на партиите.

Атанасова посочи, че гласът на хората за ГЕРБ е бил най-важното, търсили ли са тяхното доверие, винаги са се  допитвали до хората.

Нямаме никакъв проблем с какъвто и да е референдум, но е важно да има разяснителна кампания в която да се чуят всички доводи. Но според нас е нормално краят на европредседателството да бъде поставен като срок, в който да покажем европейско поведение. Трябва да се отърсим от  страховете, защото е факт, че тази конвенция не е приета само в Русия и Азербайджан. Трябва обаче да има разяснителна кампания – тук е ролята на църквата, на политиците – не да внасят страх, че нещо в нашата народопсихолоия и ценности ще бъдат разрушени, а напротив – да говорим открито и ясно за необходимостта от борба с домашното насилие над жени и деца. Затова се питам - как Нинова спи спокойно, след като нейният син е учил и сега работи и живее в САЩ, а там от доста години са разрешени еднополовите бракове. 

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/desislava-atanasova-v-obshtestvoto-ni-se-nasadiha-bezpochveni-strahove-za-istanbulskata-konventsiya

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!