Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дърева: Съзнателно се насажда джендър идеология! Ще ни налазят НПО-та, които ще облъчват децата

Ако се приеме Истанбулската конвенция, главните обекти на насилие ще бъдат децата, заяви в предаването "12+3" по програма „Хоризонт“ на БНР журналистът Велислава Дърева.
„Не става дума само за една дума. Тук говорим за напълно съзнателно насаждана джендър идеология. Зад този грандиозен проблем - насилие над жени - беше промъкната тази джендър идеология. Големият въпрос за мен е, че се злоупотребява с проблема насилие над жени. Този проблем се превръща в заложник на джендър идеологията. Главният потърпевш ще бъдат децата, заради джендър образованието. БСП показа, че е партия със собствена позиция, която отстоява. Позицията на БСП е и позиция на Българската православна църква, на Главното мюфтийство и на евангелските църкви“, отбеляза Дърева.
"За мен цялата тази политика с джендър идеологията е продължение или част от процеса на глобализация, крайния либерализъм, властта на едно малцинство, което владее целия свят и всичко му пречи. Всичко, което му пречи, то го маха. Попречиха му държавите – превърна ги в кухи структури (защото държавите имат суверенитет, граници, интереси, история). Пречат му нациите – нациите трябва да бъдат обезличени, лишени от своята колективна памет.

Нациите също трябва да бъдат обезличени. Най-накрая попречи човекът. И сега, след като миналата година думата на годината беше пост истина, аз мисля, че думата на тази година ще бъде пост човек. Появява се един нов човек. Този нов човек е без държава, без нация, без памет, без самоличност, безполов. Някакъв мутант“, продължи Велислава Дърева.
Тя припомни, че Истанбулската конвенция през 2011 г. е била приета от Комитета на министрите на Съвета на Европа без консенсус. Дърева, която е член на Националния съвет на БСП, обвини Партията на европейските социалисти в рекет спрямо столетницата, като каза, че е „недопустимо и грозно от страна на ПЕС да бъде упражняван натиск върху една от най-старите социалистически партии в Европа, да ѝ бъдат поставяни ултиматуми в стил „Или Конвенцията, или ще ви изключим от ПЕС“. „Това е рекет. Това е чиста проба изнудване. Европа е територия на диспута, това не е място за подчинение, а ПЕС не е Коминтернът, никой не може да спуска подобни заповеди“, подчерта Велислава Дърева.
Според нея трябва да бъдат направени законодателни промени, така че незабавно да бъде изключена всякаква възможност за джендър образование.
„Възможността да налазят и да напъплят джендър НПО-та, които да обясняват на дечицата от тригодишна възраст, че те не са момиченца и момченца, че могат да бъдат някакви други. В резултат на това джендър образование във Великобритания всяка година над 2000 деца посещават едни клиники за смяна на пола на деца. Влизат момиченца и момченца и излизат някакви други. Този бизнес цъфти, защото в училищата, още от детската градина, се насажда това усещане у детето, то бива убеждавано, че за да бъде интересно, да бъде значимо, да бъде различно - то може да не е момиченце или момченце, а да е точно този флуиден пол“, каза още Дърева.

Източник: Епицентър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!