Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Xaknews: Видин въстана над 2000 протестиращи - Зарязаха колите си и провалиха опита на полицията да провали протеста. Снимки

Бунта на Северозапада повече от 3 часа вече главен път Е - 79 е блокиран от Блокада при Видин.
Протеста започна на площад "Панония" в 10:00 часа и точно в 11:00 часа над 1000 коли блокираха пътя на три километра от Дунав Мост 2. Беше направена импровизирана трибуна на която част от организаторите изказаха своите искания и предупредиха властта и управяващите, че търпението им е изчерпано и чиновници на държавни заплати като шефа на АПИ няма какво да им обещават за пореден път и че искат реални неща с документи и действия.


Точно след обедните емисии на телевизиите с национално покритие, които се включиха на живо от Видин и блокадата, полицията явно е получила заповед да разкара протестиращите от главен път Е- 79, което е посрещнато с негодувание от протестиращите и те единодушно вземат решение да си зарежат колите на пътя и да поемат пеша към Дунав Мост 2.


В този момент полицията не знае какво да предприеме и блокадата все още е факт като вече два часа пътя е затворен и в двете посоки, а опашките от Румънската страна на моста вече са километрични в посока България. Кмета на Видин е заплашвал по телефона протестиращи, но и това не е помогнало, а хората стават все по разгневени и са готови вече на всичко, като се заканват да не си тръгнат от пътя до тъмната част на деня.


Или ще ни чуят и ще направят това което искаме или това което виждат днес, следващата събота може да е в пъти повече коментират организаторите на протеста от гражданско обединение "Единни за Промяна", днес сме две хиляди следващата събота може и да сме двадесет хиляди. Припомняме, че "Единни за Промяна" бяха част от хората, които активно участваха в организирането на Референдума на Слави и се ползват с голямо доверие сред лидерите на различни граждански организации в цяла България, които са заявили своята готовност да поведат хората от цяла България към Видин при нужда.

Видин Въстана. Видин се Събуди. Видин ще го бъде. Всички сме от Видин, защото Видин е България.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/2000.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!